Home » Transportører: Hviterussland vil lide hvis Hviterussland forbyr import av mange matvarer

Transportører: Hviterussland vil lide hvis Hviterussland forbyr import av mange matvarer

by Gunnar Garfors

Forbudene mot transport og salg av mange varer fra EU (EU), USA (USA) og andre land, som trer i kraft ved årsskiftet, vil ikke bare ramme matleverandører, men også transport. selskaper som tidligere har levert varer til Hviterussland, advarer den litauiske nasjonale sammenslutningen av veitransportselskaper Linava.

I foreningens pressemelding heter det at disse forbudene kan koste bedrifter hundrevis av millioner av euro.

En slik beslutning ble tatt 6. desember i år. Ved avgjørelse fra ministerrådet i Hviterussland. Fra januar er det forbudt å importere levende griser, kjøtt av visse dyrearter og fjærfe, melk og meieriprodukter, grønnsaker, nøtter og frukt, animalsk og fjærfefett, animalske oljer, pølseprodukter, konfekt, salt med opprinnelse i EU, Canada, Norge, Albania, Island, Nord-Makedonia, Storbritannia og Nord-Irland, USA.

Disse forbudene gjelder ikke transitt av varer gjennom Hviterussland ved bruk av internasjonale transportmidler, samt varer importert før 2022. for personlig bruk og for kontingente personer under en spesiell lisens. Det varsles at disse begrensningene vil gjelde frem til 30. juni.

Ifølge Linavas generalsekretær Zenonas Buivydas er disse forbudene ikke bare en bekymringsfull melding for transportindustrien.

«Eventuelle restriksjoner eller forbud mot butikker er aldri bra. Dette er intet unntak ettersom mye mat ikke lenger kan komme inn i landet til tross for at de tidligere har blitt levert til lokale kunder. Slike avgjørelser ble tatt som svar på sanksjoner mot denne staten. Virksomheten går i gang Det tar tid å reorientere seg til andre markeder, å finne nye kunder og dette kan være vanskelig i noen tilfeller da ikke alle land krever varer som ikke lenger aksepteres av Hviterussland og transportselskaper vil miste rutene som de får dagligvarer fraktet på. kunden i dette landet, sa Z. Buivydas.

Zenonas Buivydas / L. April / BNS-bilde.

Dette vil etter hans mening føre til at selskapet lider tap. Dette påvirker ikke bare litauiske selskaper som leverer produksjons- og transporttjenester, men også selskaper i de landene hvor import av mange matvarer er forbudt. Det er fortsatt vanskelig å si hva tapene blir, men det er allerede klart for Linava at de vil ramme hundrevis av millioner av euro.

Som svar på disse sanksjonene har International Road Transport (IRU) allerede kontaktet hviterussiske myndigheter for mer informasjon og for å forhandle frem løsninger.

Det er også viktig å nevne at forbudte varer i transitt gjennom Hviterussland vil være underlagt navigasjonsforseglinger, plasseringen av navigasjonsenheter som kan brukes til å spore kjøretøyets bevegelse.

I tillegg kan tollere utføre tollkontroller for å fastslå den eksakte opprinnelsen til forbudte varer. Hvis det viser seg at opplysningene om varens opprinnelsesland ikke stemmer med opplysningene på emballasjen, beholderne, etikettene, anses ikke opprinnelseslandet til varene som bekreftet. Tolltjenestemenn kan da forby import av slike varer til landet og stemple «Import til Hviterussland» på alle medfølgende dokumenter.

You may also like

Leave a Comment