Home » Tre konger fra fire bakker – Granerud, Kubacki og Lanisek. Nordmannen vinner Kongeørnen

Tredje i konkurransen i Bischofshofen, andre sammenlagt. Slik ender Dawid Kubackis eventyr i den 71. Four Hills-turneringen. Vinneren ble nordmannen Halvor Egner Granerud. Slovenias Anze Lanisek tok sisteplassen på pallen.

På vei til kongeørnstatuetten vant Granerud også konkurranser i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen. Kubacki var best bare i Innsbruck, noe som hindret Granerud fra å bli med i elitegruppen av hoppere som triumferte i alle Four Hills Tournament-konkurransene. I den samlede stillingen for arrangementet tapte Kubacki imidlertid opptil 33 poeng mot nordmannen.

I Bischofshofen ble Stoch nummer sjette og Żyła tiende. Etter den første serien falt 40. Jan Habdas, 42. Paweł Wąsek og 43. Stefan Hula ut. Granerud beseiret Lanisek med 7,9 poeng og Kubacki tapte 9,7 poeng til vinneren. Til slutt sikret Żyle førsteplassen utenfor pallen, etterfulgt av Kamil Stoch i den generelle klassifiseringen.

KUBACKI MED DEN niende pallen for Polen

Dawid Kubackis andreplass i årets Four Hills-turnering er den niende pallplasseringen for Polen i historien til denne konkurransen. Fem ganger fullførte representanten for det hvit-røde laget TCS på det øverste trinnet på pallen. En av de fem seirene gikk til Dawid Kubacki, som vant Golden Eagle for tre år siden.

Kamil Stoch har tre triumfer på dette prestisjetunge arrangementet, og i 2001 startet Adam Małysz sin store seiersrekke med å vinne TCS.

Sammenlagt havnet polakkene på topp seks av TCS 26 ganger. Antoni Wieczorek klarte dette først i sesongen 1961/62 da han ble nummer fem.

GRANERUD HAR OPPFYLLT NORDMENNES DRØMMER

I 16 år ventet Norge på at deres representant skulle vinne Kongeørnen. Før Halvor Egner Granerud var Anders Jacobsen den forrige nordmannen som vant Four Hills-turneringen i 2006/07.

Flest triumfer i dette arrangementet – fem – gikk til Finn Janne Ahonen. Kamil Stoch vant tre ganger, en gang Adam Małysz og Dawid Kubacki.