Home » tre nye bronsemedaljer og en vanskelig start for de blå i blindfotball … Hva du bør huske på fra natten i Tokyo

by Thure Lindhardt

Etter en fjerde hel dag for den franske delegasjonen med ni nye medaljer, ble natten fra lørdag 28. august til søndag 29. august roligere for de franske utøverne under de paralympiske leker i Tokyo. Tre nye medaljer ble lagt til disken til den franske delegasjonen, økt til 22 takket være prestasjonene til tricolor roerne og vektløfteren Souhad Ghazouani. Franceinfo: sport samler opp det du kanskje har gått glipp av.

Nathalie Benoit og det franske laget på fire med en styrmann i bronse

Roeren Nathalie Benoit vant den 20. medaljen til den franske delegasjonen søndag. Hun vant bronse i PR1W1x single scull-finalen. Hun krysset målstreken bak den ukrenkelige norske Birgit Skarstein, Paralympics-vinner og israeleren Moran Samuel (+ 21’51), sølvmedaljevinner (+ 31»56). Dette er hans andre paralympiske medalje etter å ha blitt nummer to i London i 2012.

Det franske styrmannlaget, som også kom til finalen søndag, er også på tredje trinn på pallen i Tokyo. Den blandede paralympiske firetakten, bestående av Erika Sauzeau, Antoine Jesel, Rémy Taranto, Margot Boulet og Robin Le Barreau, vant den andre franske medaljen i pararoing. Etter manglende kvalifisering i finalen tok Perle Bouge og Christophe Lavigne tredjeplassen i B-finalen i Mixed double PR2Mix2x, og ble nummer niende i den endelige rangeringen.

Bronse også for vektløfter Souhad Ghazouani

Souhad Ghazouani vant bronsemedaljen i kategorien -73 kg søndag 29. august og løftet 132 kg. Hun bringer den franske delegasjonen en 22. paralympisk medalje. Vektløfteren har aldri gått tomhendt siden han første gang konkurrerte i de paralympiske leker i 2004. Etter pengene i Athen Bronse i Beijing i 2008, gull i London i 2012 og sølv i Rio 2016 – Souhad Ghazouani vant sin femte paralympiske medalje på rad.

Null poeng i paratriatlon

Etter at Alexis Hanquinquant vant den paralympiske tittelen på lørdag i PTS4-kategorien og Savoyarde Annouck Curzillat vant bronse i PTVI1-triatlon, strålte ikke bluesen i triatlon på søndag. I PTWC rullestolløpet endte Ahmed Andaloussi, Mona Francis og Alexandre Paviza på 5., 6. og 10. plass Yannick Bourseaux ble tiende og sist (+ 5’24 ») i sin PTS5-kategori. For kvinner, i samme kategori, Gwladys Lemoussu endte på sjette plass (+ 9’49»), langt bak den nye paralympiske mesteren, briten Lauren Steadman, som fullførte løpet sitt på 1t04’46».

Vanskelig å komme inn i løpet for det franske blinde fotballaget

Vanskelig start i konkurransen for spillerne til det franske laget på fem. I sin første gruppekamp i Tokyo tapte Blues 4-0 for Japan. Fra første periode ga Hakim Arezki og lagkameratene skylden for slaget for japansk dominans. Til tross for en liten ballbesittelse til fordel for Frankrike (55 %), var japanerne kraftigere og scoret tre mål i første periode, hovedsakelig takket være støtten. Kurodafør han tok poenget hjem med et fjerde og siste mål etter pause.

Bluesen arvet «dødshøna» i Tokyo. Etter japanerne møter franskmennene brasilianerne, vinnere av alle Paralympics siden disiplinen ble inkludert i 2004-programmet i Athen, deretter kineserne, den regjerende verdensmesteren. Til tross for dette nederlaget er ingenting avgjort ennå, og franskmennene ønsker å gjøre alt for å oppnå suksess i neste kamp mot Cine. Fordi for bluesen «målet om en pallplass er klart på bordet.»Han hadde kunngjort det til franceinfo: Sport Gaël Rivière, feltspiller og Toussaint Akpweh, treneren.

Alex Portal går glipp av Para Swimming Finals

Skuffelse for Alex Portal også. Svømmeren kvalifiserte seg ikke til S13 50m fri-finalen. Franskmannen endte på 6. plass i serien sin på 25»03, langt bak hviterussiske Boki Ihar, som satte sin paralympiske rekord i 2016 i Rio (23»44) i kvalifiseringen. 50m-finalen sendes direkte klokken 11:11. france.tv.

Vi finner Alex Portal i bassenget mandag 30. august på 200m-medaljen for å vinne en andre medalje i Tokyo, som allerede har vunnet bronse i 400m fristil i S13-kategorien.

Hver tredje for franskmennene på 400 m

Hver tredje person i friidrett på søndag for tricolor klanen. Pierre Fairbank kvalifiserte seg til 400m-finalen i T53-kategorien. Nicolas Brignone, som konkurrerte over samme distanse og i samme kategori, ble nummer 5 i sin serie, tilsvarende eliminering. Det samme gjelder Julien Casoli, som ikke kan komme seg ut av 400 meter-serien (T54).

Franskmannen oppnådde sin beste tid på 400m T53 og tok 3. plass i sin serie i fotofinishen!  Han kvalifiserer seg til Paralympiske finale.