Home » triatlon Polakken Robert Wilkowiecki deltok i verdensmesterskapet i Ironman på Hawaii. Han ble nummer tre etter svømmeturen!

triatlon Polakken Robert Wilkowiecki deltok i verdensmesterskapet i Ironman på Hawaii. Han ble nummer tre etter svømmeturen!

by Gunnar Garfors

Ironman World Championship i Kona, Hawaii er et arrangement hvor kun verdenseliten konkurrerer. Robert Wilkowiecki er bare den andre polske triatleten i det 21. århundre som klarte å avansere til denne prestisjetunge begivenheten i «PRO»-kategorien takket være å vinne europamesterskapet på andreplass.

Årets Ironman-verdensmester var den oppsiktsvekkende Gustav Iden. Wilkowiecki, som representerer Polen, tok 39. plass. Polakken fullførte distansen 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42,2 km løping på 8 timer, 45 minutter og 18 sekunder. Til tross for den fjerne posisjonen, er det det beste tidsresultatet i historien til polsk triatlon ved verdensmesterskap.

«Wolf» fikk en flott start. Han avsluttet svømmeetappen på tredjeplass. Dessverre fikk han helseproblemer under sykkelrittet som førte til nedrykk til neste plassering.

– Takk for kryssing av fingrene, hurrarop og støtteord. Starten på løpet så bra ut, men resten falt ikke i smak. Noen ting stemte ikke, men det er sport. Vi bryter imidlertid ikke sammen fordi vi vet hva vi skal gjøre for å gjøre det mye bedre neste gang. Det første verdensmesterskapet er over – Robert Wilkowiecki oppsummerte det etter løpet.

Løpet var veldig balansert. Tiden til de tre beste svingte rundt syv timer og førti minutter. Vinneren – Gustav Iden – avsluttet konkurransen med resultatet 7:40:24, som satte ny banerekord.

Ironman er et langdistanse triatlon. Under konkurransen skal deltakerne svømme 3,8 km, sykle 180 km og løpe 42,2 km.

You may also like

Leave a Comment