Home » Tromsø IL slår til igjen. Anti-Qatar T-skjorte!

Tromsø IL slår til igjen. Anti-Qatar T-skjorte!

by Thure Lindhardt

Tromsø IL har presentert sitt tredje kostymesett for inneværende sesong. Det ville ikke vært så overraskende hvis det ikke var for neste års VM-vert Qatar.

Folket i Qatar klarte å overbevise tjenestemenn om å velge tilbudet deres som en del av organiseringen av verdensmesterskapet i 2022, men denne avgjørelsen skapte mye kontrovers fra starten. Fra påstander om korrupsjon, til den kontroversielle utsettelsen av turneringsdatoen fra sommer til sen høst/vår, til menneskerettighetsbrudd i byggingen av stadioner og infrastruktur.

Det er problemet med menneskerettighetsbrudd som har blitt høyest reflektert i fotballverdenen den siste tiden. Ifølge ulike rapporter importerer Qatar billig arbeidskraft fra utlandet uten å gi arbeidere anstendige betingelser. Ulykker skjer under bygging av stadioner, ofte med dødelig resultat. Denne situasjonen utløser et opprør i enkelte landslag, men også i klubber.

Tromsø IL leder motstander-VM-organisasjonen i Qatar. For noen måneder siden kom en klubb fra Nord-Norge med en offisiell uttalelse der de ba om boikott av turneringen. Etter foreningsmyndighetenes oppfatning er det uakseptabelt at ansatte må utføre sine oppgaver under slike skandaløse forhold og ikke mottar godtgjørelse.

Nå har «Gutan» bestemt seg for å gå et skritt videre. Klubben ga ut en ny uttalelse som kunngjorde at spillerne vil ha på seg en ny, tredje drakt. Den er imidlertid unik fordi designet inkluderer en QR-kode som krever en boikott av verdensmesterskapet i 2022.

Hei fotballverden! Det er oss igjen fra ytterste nord» – napisano.

«Vi hadde håpet FIFA og Qatar ville lytte til oss nylig, men penger er åpenbart viktigere enn menneskerettigheter og liv. Husk at du en dag må holdes ansvarlig for dette.

Da er det viktigste ikke pengene du tjente, men hvordan du behandlet andre mennesker. Det skumleste med det er å vite godt at du mishandler henne. Hvorfor skulle du ellers bruke pengene dine på å vise frem vakre bygninger som er laget av de marerittaktige tingene du gjør.

Vel, vi er tilbake. Sjekk ut vår nye t-skjorte. QR-koden vil lede deg til nettstedet som alltid vil gi deg mer informasjon om hva som skjer i Qatar.

Les gjerne og spør deg selv: Hvor mange menneskerettigheter må brytes for at fotballmiljøet skal forene seg i kampen for arbeidsinnvandreres rettigheter?

Vi kan ikke late som om fotball og politikk er uavhengige av hverandre. Vi kan ikke se den andre veien når visse mennesker bruker dette vakre spillet til å dekke over brudd på menneskerettighetene. Men sammen kan vi endre det.

Slutt å hvitvaske penger med trening. Hold spillet rent.

En melding fra alle oss i nord: Bli med oss ​​slik at vi kan gjøre snøkulen vår større og større.

Tromsø IL var den første profesjonelle klubben i verden som trosset de umenneskelige forholdene i Qatar. Klubben tar nå neste skritt – denne gangen i samarbeid med Amnesty International og Malcolm Bidali, en tidligere migrantarbeider som ble arrestert i Qatar for å ha drevet en blogg om uhyrlige arbeidsforhold.»

You may also like

Leave a Comment