Home » Turstier opptil 33 km fra Bytów. Friluftsideer for helgen 6.-7. mai

Turstier opptil 33 km fra Bytów. Friluftsideer for helgen 6.-7. mai

by Erlend Loe

Har du ikke en idé om en interessant turrute fra Bytów? Våre tips om hvor du skal dra. Vi har 3 interessante ruter. De har forskjellige avstander, så alle kan finne noe for seg selv. Sammen med Taseo tilbyr vi deg 3 ruter for en tur i det grønne opp til 33 km fra Bytów. Vi velger et annet sett hver uke. Se hvilke turruter i nærheten av Bytów vi tilbyr for helgen.

Turstier nær Bytów

I samarbeid med Traseo har vi valgt ut 3 ruter for en spasertur opp til 33 km fra Bytów som andre turgåere har prøvd. Velg det beste for deg.

Sjekk værmeldingen før du drar.

 • Vanskelighetsgrad: 2,0
 • Distanse: 42,54 km
 • Vandringens varighet: 29 timer og 22 minutter
 • Høyde: 101 m
 • Sum stigninger: 1.487 moh
 • Totalt utforkjøringer: 1.524 moh

GR3miasto anbefaler ruten til turgåere fra Bytów

Det tok oss to dager å gå Zaborski-stien. Bak oss ligger en reise på mer enn førti kilometer gjennom de mest pittoreske kriker og kroker i Zaborski landskapspark. Det er mange interessante natursteder langs veien, som steinsirkler og gravhauger, smaragdgrønne innsjøer og den fortryllende Kulawy-dalen. Det er absolutt et flott sted for en aktiv ferie for hele familien!

Kjennetegn på stien og severdigheter på ruten vår:

Mens vi gikk på Zaborskie-stien, ble vi kjent med mange naturlige og historiske kuriositeter. På veien så vi steinsirkler, gravhauger og kassegraver og i Leśno den eldste trekirken i Gdańsk-Pommern fra midten av 1600-tallet. Fordelen med stien er dens enestående natur- og landskapsverdier. Stien går stort sett gjennom skogsområder, de mest øde stedene i Zaborski Landscape Park, inkludert naturreservatene «Dolina Kulawy» og «Nawionek». De er assosiert med kullbrennende habitater i Kulawa-elven, så vel som 1800-tallets vanningssystem for enger på Kulawa-elven. Fragment av stien fra Laski til Drzewicz, som leder den såkalte Ribbon Lakes med Lobelia Lake Nawionek og Charisma Lakes: Dead, Gardliczno Duże og Płęsno. Det var også landsbyer og bygder på ruten vår hvor vi fra tid til annen kunne fylle på forsyninger.
navigere


 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 25,33 km
 • Vandringens varighet: 6 timer og 36 minutter
 • Høyde: 49 m
 • Sum stigninger: 370 m
 • Totalt utforkjøringer: 365 moh

GR3miasto anbefaler ruten til turgåere fra Bytów

Hovedmålet for vår siste fottur var Lame Valley. Det ligger i Przymuszewo Forestry i Zaborski Landscape Park. Den er preget av en ekstremt attraktiv natur med mange sjeldne, vernede planter. Landskapet kompletteres av krystallklare innsjøer og den buktende Kulava-elven. Hvis du vil utforske dette fantastiske stedet, kan du starte ruten i landsbyen Laska. Vi har imidlertid lagt til noen flere attraksjoner, inkludert vakre lobelia-innsjøer.

Naturreservat «Dolina Kulawy»:

For å bli kjent med den vakre naturen i naturreservatet brukte vi naturstien som er merket i området. På den ene siden av elva går den over en ganske bred grussti, på den andre siden over en lite brukt skogssti, som kan være litt til hinder om man vil være ute og reise med barn i barnevogn. Det er også en strandpromenade langs stien som snor seg gjennom torvmyrene. Det er også et overbygd skur og benker i enden, et flott sted for en piknik. På den merkede naturstien kan du se nærmere på hele vanningssystemet til de lokale høymyrene og utvide kunnskapen om fredete planter.

Lobelia Lakes:

Av alle lobelia-innsjøer som forekommer i vårt land, er 95% i Pommern. Slike innsjøer finnes i tillegg til Polen også i Norge, Finland, Danmark og Skottland. De er i groper; Lukkede, naturlige vannmagasiner var tidligere omgitt av furuskog, eikeskog og bøkeskog. Karakteristiske trekk ved Lobelia-innsjøene er: sur reaksjon, liten mengde salt, mangel på mat, gjennomsiktig vann og sandbunn. Disse reservoarene skylder navnet sitt til den beskyttede Lobelia-sjøen, derav forbudet mot å bade i de fleste av disse innsjøene. Om sommeren, når himmelen er klar og lyset er refraktivt, har vannet i disse innsjøene en vakker turkis fargetone. På turen vår så vi innsjøene Nawionek og Piecki. Vi nådde dem via lokale naturstier merket i området og via Zaborski-turstien.
navigere


 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 2,76 km
 • Varighet av turen: 46 minutter.
 • Høydeforskjell: 25 m
 • Sum stigninger: 57 m
 • Sum av nedstigninger: 56 m

Bytow anbefaler ruten til turgåere fra Bytów

En pedagogisk sti som fører gjennom blandet furuskog og naturreservatet Gołębia Góra – dette er et av de vakreste hjørnene av Słupi landskapspark. På veien kan du se trær som er mer enn to hundre år gamle. Stien går også langs et fragment av Słupia-dalen og når elven. Det er syv tavler langs ruten med beskrivelser av de mest interessante natur- og landskapsattraksjonene.

tilgang til stien

Følger vi veien fra Bytów til Lębork, vil vi etter 11 km nå grensen til reservatet. Tavlen ved siden av ruten viser oss grusstien til skogvokterbua i Miedzierza, der naturstien begynner; Vi kan også la bilen stå der. Ikke-bilister kan nå stien med PKS-buss: bussholdeplassen er på Gołębia Góra, overfor veien som fører til skogvokterhytta.
navigere


Hvordan blir været?

Traseo.pl er en portal og gratis mobilapplikasjon for enheter som kjører Android- eller iOS-systemer. Her finner du over 200 000 ruter! Du kan ta opp dine egne spor mens du kjører eller følge rutene til andre brukere. Se etter reiseinspirasjon.

Ta bilder, legg til beskrivelser, og send deretter den lagrede ruten til Traseo.pl. Du kan fortsette å redigere ruten. Du kan også dele den med andre Traseo-brukere eller holde den privat bare for deg selv. Sjekk ut alle mulighetene til Traseo, installer applikasjonen og sett i gang!

Hva gjør vanlig turgåing?

Å gå gir mange fordeler. Regelmessige turer hjelper mot stress og har en positiv effekt på sirkulasjonen. Dermed har de en positiv effekt på mental og fysisk helse. Trening er en viktig del av livene våre hvis vi ønsker å ta vare på helsen vår. Ikke alle har tid eller lyst til å trene. Turgåing er en lett aktivitetsform og et godt alternativ for de som ikke liker trening. Selvfølgelig, hvis du er en aktiv idrettsutøver, er turgåing et flott tillegg.

Å få riktig mengde trening bør være spesielt viktig for personer som er stillesittende. Planlegg daglige turer og du vil se hvordan de har en positiv effekt på ditt velvære.

Hvor mange skritt bør du gå om dagen?
WHO slår fast at den daglige trinndosen for en voksen og frisk person bør være mellom 6000 – 8000 skritt per dag. I kontrast går personer med kroniske lidelser mellom 3500 og 5500 skritt om dagen.

Er det mye? Det kommer an på hvem. Hvis du ikke har vært oppmerksom og ikke har beveget deg mye, er det verdt å starte med korte turer og gradvis øke antall skritt for ikke å bli motløs. Selvfølgelig, jo flere trinn, jo flere fordeler, men det er ikke verdt å gå til ytterligheter. Alle har en dårlig dag eller føler seg dårlig til tider. Så ikke tving deg selv til å ta riktig antall skritt. Når kroppen din krever hvile, tillat det.

Vandring er en fin måte å tilbringe kvalitetstid med sine kjære. Hvorfor ikke kombinere det hyggelige med det nyttige? Møter du regelmessig en venn på kaffe? Eller kanskje du sitter foran TV-en med din bedre halvdel hver kveld? Prøv å foreslå en annen form for tidsfordriv og hvis været er fint, gå en tur med dine kjære.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment