Home » Turstier opptil 34 km fra Człuchów. Ideer for å bruke tid i helgen 8.-9. juli

Turstier opptil 34 km fra Człuchów. Ideer for å bruke tid i helgen 8.-9. juli

by Erlend Loe

Leter du etter en idé for en original tursti i Człuchów-området? Våre forslag til hvor du skal dra. Vi har valgt ut 3 interessante ruteforslag. De kan ha forskjellige avstander, så alle kan finne noe for seg selv. Sammen med Traseo tilbyr vi deg 3 ruter for en spasertur på landsbygda opptil 34 km fra Człuchów. Vi velger et annet sett hver uke. Finn ut hvilke turruter i nærheten av Człuchów vi tilbyr i helgen.

En spasertur gjennom Człuchów

I samarbeid med Traseo har vi valgt ut 3 ruter for en fottur opptil 34 km fra Człuchów, som andre turgåere har gjort. Velg det beste for deg.

Sørg for å sjekke været før du drar ut.

 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 25,33 km
 • Vandringens varighet: 6 timer og 36 minutter
 • Høyde: 49 m
 • Sum stigninger: 370 m
 • Totalt utforkjøringer: 365 moh

GR3miasto anbefaler ruten til turgåere fra Człuchów

Hovedmålet for vår siste fottur var Lame Valley. Det ligger i Przymuszewo Forestry i Zaborski Landscape Park. Den er preget av en ekstremt attraktiv natur med mange sjeldne, vernede planter. Landskapet kompletteres av krystallklare innsjøer og den buktende Kulava-elven. Hvis du vil utforske dette fantastiske stedet, kan du starte ruten i landsbyen Laska. Vi har imidlertid forbedret den med noen ekstra attraksjoner, inkludert vakre lobelia-innsjøer.

Naturreservat «Dolina Kulawy»:

For å bli kjent med den vakre naturen i naturreservatet brukte vi den pedagogiske stien som er merket i området. På den ene siden av elva går den over en ganske bred marksti, på den andre siden over en lite brukt skogssti, som absolutt kan være et hinder om man vil være ute og gå med barn i barnevogn. Det er også en gangvei i tre underveis som snor seg gjennom torvmyrene. Det er også et overbygd skur og benker i enden, et flott sted for en piknik. På den merkede naturstien kan du se nærmere på hele vanningssystemet til de lokale torvmyrene og utvide kunnskapen om fredete planter.

Lobelia Lakes:

Av alle lobelia-innsjøer som forekommer i vårt land, er 95% i Pommern. I tillegg til Polen finnes det også innsjøer av denne typen i Europa i Norge, Finland, Danmark og Skottland. De ligger i huler; lukkede, naturlige vannmagasiner var tidligere omgitt av furuskog, eikeskog og bøkeskog. Karakteristiske trekk ved lobelia-innsjøer er: sur reaksjon, liten mengde salt, mangel på mat, gjennomsiktig vann og sandbunn. Disse reservoarene skylder navnet sitt til den beskyttede Lobelia-sjøen, og det er grunnen til at bading er forbudt i de fleste av disse innsjøene. Om sommeren – med en skyfri himmel og tilsvarende lysbrytning – har vannet i disse innsjøene en vakker nyanse av turkis. På turen vår så vi innsjøene Nawionek og Piecki. Vi nådde dem via de lokale naturstiene som er merket i området og via Zaborski-turstien.
navigere


 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 10,03 km
 • Vandringens varighet: 2 timer og 51 minutter
 • Høydeforskjeller: 29 m
 • Sum stigninger: 218 m
 • Totalt utforkjøringer: 199 moh

Lubimyrowery.pl anbefaler ruten til turgåere fra Człuchów

En annen profil av aktivister – denne gangen, på slutten av den andre dagen, dro deltakerne på pikniken på en fottur langs skogsstiene til Borota Tucholskie, som ikke er tilgjengelige eller bare er vanskelige for sykler.
Vi startet dagsyklingen og gikk over til kajakker. Så sykler igjen og fotturer på slutten av dagen…
navigere


 • Vanskelighetsgrad: 3,0
 • Distanse: 154,07 km
 • Vandringens varighet: 139 timer og 2 minutter
 • Høyde: 178 m
 • Sum stigninger: 3.973 moh
 • Totalt utforkjøringer: 4.084 moh

JJ_Active anbefaler ruten til innbyggere i Człuchów

Bydgoszcz Brdyujście (ZKM-stopp) – sving til venstre bak jernbanesporene – Las Gdański – Osiedle Leśne PKP-linjeovergang – vannverksstasjon fra 1899 – Forest Park of Culture and Recreation – tidligere skogbruk Zacisze – Rynkowo PKP-linjen – krysser Smukałus M-linjen Stanica Wodna PTTK – Bożenkowo veikryss – sidekanalbro – Samociążek veikryss – Koronowo PKS kirkegård Panorama av cistercienserklosterkomplekset St. Andrew fra 1200- og 1300-tallet Century – Przyrzecze – veikryss ved vanndammen – Srebrnica – leir – leir Romanowo – veikryss med fergen – Stanica Wodna PTTK Sokole Kuźnica – Zamrzenica – Piła Młyn – veikryss Świt – Rudzki Most – Gołązi Bekow – Nadolzi Karwodow – Zielona – Rytel-kryss – Mylof – Męcikał-kryss – Drzewicz-kryss – Płęsno – Swornegacie-kryss – Owink – Małe Swornegacie – Ciecholewy – Konarzyny

Veien er lang og vanskelig. Mange teknisk vanskelige partier – stiløst kratt med søk etter den videre marsjretningen, spesielt nær kysten. Noen ganger veksler forsvinnende (lange ugjentatte) markører med nye markører. En ødelagt bro ble rekonstruert like etter Konarzyny – det er informasjon på PTTK-nettstedet om at denne delen ikke kan krysses på grunn av mangelen på en bro.
navigere


Hvordan blir været?

Traseo.pl er en portal og gratis mobilapplikasjon for enheter som kjører Android- eller iOS-systemer. Her finner du over 200 000 ruter! Du kan ta opp dine egne spor mens du kjører eller følge rutene til andre brukere. Se etter reiseinspirasjon.

Ta bilder, legg til beskrivelser og send deretter den lagrede ruten til Traseo.pl. Du kan fortsette å redigere ruten. Du kan også dele den med andre Traseo-brukere eller holde den privat bare for deg selv. Oppdag alle Traseo-mulighetene, installer applikasjonen og gå på veien!

Er det verdt å gå en tur?

Å gå gir resultater. Regelmessige turer hjelper mot stress og har en positiv effekt på sirkulasjonen. Dermed har de en positiv effekt på mental og fysisk helse. Trening er en viktig del av livene våre hvis vi ønsker å ta vare på helsen vår. Ikke alle har tid eller lyst til å trene. Vandring er en lett aktivitetsform og et godt alternativ for de som ikke liker sport. Selvfølgelig, hvis du er en aktiv idrettsutøver, er fotturer et flott tillegg.

Det bør være viktig å sørge for riktig mengde trening, spesielt for personer som gjør en stillesittende jobb. Inkluder daglige turer i planene dine, og du vil oppdage at de har en positiv innvirkning på ditt velvære.

Hvor mange skritt bør du ta per dag?
WHO slår fast at den daglige trinndosen for en voksen og frisk person bør være mellom 6000 og 8000 skritt per dag. I kontrast går personer med kroniske lidelser mellom 3500 og 5500 skritt om dagen.

Er det mye? Det kommer an på hvem. Hvis du ikke har vært oppmerksom og ikke har beveget deg mye, er det verdt å starte med korte turer og gradvis øke antall skritt for ikke å bli motløs. Selvfølgelig, jo flere trinn, jo flere fordeler, men det er ikke verdt å gå til ytterligheter. Alle har en dårlig dag eller føler seg dårlig fra tid til annen. Så ikke tving deg selv til å ta riktig antall skritt. Når kroppen din krever hvile, tillat det.

Vandring er en fin måte å tilbringe kvalitetstid med sine kjære. Hvorfor ikke kombinere det hyggelige med det nyttige? Møter du regelmessig en venn på kaffe? Eller kanskje du sitter foran fjernsynet med din bedre halvdel hver kveld? Prøv å foreslå en annen form for tidsfordriv og, hvis været er fint, gå en tur med dine kjære.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment