Home » TVP vil vinne, og Polsat og TVN vil tape? «Propaganda er det viktigste»

TVP vil vinne, og Polsat og TVN vil tape? «Propaganda er det viktigste»

by Catherine Monroe

På grunn av å endre standarden på TV-kringkasting for å gjøre den mer attraktiv for brukerne, anslår National Media Institute at 1,7 millioner hjem over hele landet har gamle enheter og er i fare for signaltap. Endring har nylig startet i Lubuskie og Dolnośląskie voivodskap.

Innenriks- og administrasjonsministeren ba presidenten for Kontoret for elektronisk kommunikasjon om at TVP kunne fortsette å bruke den gamle standarden i forbindelse med krigen i Ukraina. UKE-sjefen var enig og ga tillatelse til polsk fjernsyn til å sende i den gamle standarden til slutten av 2023.

Som Wirtualnemedia.pl-portalen minner oss om, markerer denne datoen datoen for parlamentsvalget som er planlagt til høsten 2023. – Staten foretrekker instrumentene til sin egen propaganda. Kommersielle kringkasteres tap vil være proporsjonale med seertall. Statlige TV-kanaler vil være tilgjengelig i den gamle standarden, og til og med 4 millioner seere vil kanskje ikke bytte til den nye standarden umiddelbart. 1,7 millioner av alle 13 millioner selskaper er over 10 prosent. Seere – forteller portalen presidenten i mediehuset OMD, Jakub Bierzyński. Den fremhever de store tapene kommersielle kringkastere lider og fortjenesten fra TVP-reklamer.

– Propaganda er det viktigste. Propaganda er et politisk verktøy for denne regjeringen… Myndighetene vil benytte enhver anledning til å være ondskapsfulle mot media som kritiserer dem – dømmer han, og peker på den nylige forvirringen rundt TVNs Lex- og TVN7-konsesjoner.

Forvirring om lex TVN og TVN7

Presidentens veto av 27. desember 2021 betyr at PiSs kontroversielle endring av kringkastingsloven, kjent som lex TVN, har blitt stoppet. Det bør inntas en bestemmelse i medieloven om at TV- og radiostasjoner i Polen kun kan eies av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, som omfatter Norge, Island og Liechtenstein i tillegg til landene i Den europeiske union. Skulle en slik lov tre i kraft, vil det kun ramme kringkasteren TVN, som tilhører det amerikanske Discovery-konsernet.

Senere ble det stilt spørsmål ved utvidelse av kringkastingslisensen for TVN7. Den terrestriske kringkastingslisensen for TVN7 (til slutt forlenget med ytterligere 10 år) gikk ut 25. februar, men takket være den nederlandske lisensen kunne programmet fortsatt ses på polske kabelnettverk og digitale plattformer etter den datoen. – Dette er et lærebokeksempel på mediekorrupsjon. Dette er atrofi og anomali – sa Onet-medieekspert prof. Dr. Wieslaw Godzic.

(ddk)

You may also like

Leave a Comment