Home » Tyske helseforsikringsselskaper reduserer tilleggsbidraget

Tyske helseforsikringsselskaper reduserer tilleggsbidraget

by Gunnar Garfors

Gjennomsnittlig tilleggsbidrag i 2023 er 1,6 %. Det er verdt å ta en nærmere titt på helseforsikring, for avhengig av tilbudet du velger, kan premiene være høyere eller lavere. Du kan når som helst bytte fra ditt nåværende helseforsikringsselskap til et billigere.


Som hvert år i desember ber Finanztest de lovpålagte helseforsikringsselskapene om størrelsen på bidraget for det kommende året. Av de 73 kredittforeningene vi undersøkte, som er tilgjengelige for alle forsikringstakere, har mange ennå ikke vært i stand til å gi spesifikk informasjon.

Som annonsert av SKD BKK, har den til hensikt å redusere tilleggspremien fra 1,29 % til 1,15 % fra nyttår. Kredittforeninger som IKK Gesund Plus (15,70 %), TK (15,80 %), KKH (16,10 %), Knappschaft (16,20 %), Viactiv Krankenkasse (16,20 %), WMF BKK (16, 20 %). nivåer.

Ikke mer tradisjonell post

For å spare kostnader informeres ikke lenger forsikrede om premieøkninger per brev. Endringene er forutsett i Helsedepartementets nye lov om finansiell stabilisering og forventes implementert innen utgangen av juni 2023. Imidlertid kan helseforsikringsselskaper ikke øke sine tariffer uten kundenes viten. Minst 4 uker før planlagte endringer skal de informere sine kunder på annen måte. Forbrukere bør først informere seg på nettsidene til helseforsikringsselskapene sine eller lete etter informasjon i medlemsblader.

Hvordan kan du spare flere hundre euro?

Sykeforsikringsavgiften består i hovedsak av en generell bidragssats på i dag 14,6 % for alle helseforsikringsselskaper og et individuelt fastsatt tilleggsbidrag. Både den generelle innskuddssatsen og tilleggsinnskuddet dekkes likt av arbeidstakere og arbeidsgivere eller pensjonister og pensjonsforsikringsselskaper.

Tilleggspremien er for tiden 1,6 % i gjennomsnitt. Imidlertid kan det være høyere eller lavere for forskjellige fond, siden hver av dem bestemmer individuelt om beløpet. Dette gjør det enkelt å spare ved å bytte helseforsikring. Avhengig av inntekten din kan det være mellom 100 og 200 euro i året.

Enkel overgang til et annet helseforsikringsselskap

Endring av helseforsikring vil bli kraftig forenklet fra 2021. Siden har kontraktsperioden vært 12 måneder og ikke 18 måneder som før. Forsikrede kan derfor bytte til et billigere helseforsikringsselskap hvert år. I tillegg er det fortsatt den spesielle oppsigelsesretten i slutten av måneden. Den forsikrede personen kan fritt velge blant alle helseforsikringsselskaper som er tilgjengelige i hans føderale stat. Selv om han er eldre eller i behandling. I tillegg er hele endringsprosessen også blitt forenklet. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg online på det nye fondet og fortelle det nye selskapet at du ønsker å bytte fond.

Foreløpig er HKK den billigste helseforsikringen, hvor forsikringen er med et samlet bidrag på 15,29 %.

Helseforsikringsselskaper med en tilleggspremie på mindre enn 1,6 %:

  • BKK Freudenberg – 1,50 % (ikke tilgjengelig i alle føderale stater)
  • IKK Healthy Plus – 1,10 %
  • KKH – 1,50 %
  • Salus BKK – 1,59 %
  • SKD BKK – 1,15 %
  • Helseforsikringstekniker – 1,2 %

Bytter du til et rimeligere helseforsikringsselskap, må du vurdere at du må betale skatt på litt høyere inntekt og deler av sparepengene. En del sparepenger beskattes også. Potensielle kunder som ønsker å bytte helseforsikring bør sjekke om det nye, rimeligere alternativet tilbyr alle tilleggstjenestene som tannrens, osteopati eller homeopati.

Kilde: n-tv

You may also like

Leave a Comment