Home » Tyskerne ble enige med nordmennene om gass. «Det vil hjelpe dem å overleve vinteren»

Tyskerne ble enige med nordmennene om gass. «Det vil hjelpe dem å overleve vinteren»

by Gabriel Scott

Kansler Olaf Scholz offentliggjorde avtalen med nordmennene i går kveld. – Norge har økt gassproduksjonen for oss. Dette vil hjelpe oss å komme oss gjennom vinteren nå og fylle bensintankene våre neste år», tvitret han. Han takket også den norske regjeringen for at «Tyskland kan stole på Norge som energileverandør».

Olaf Scholz møtte den norske statsministeren for å snakke om blant annet gassleveranser til Tyskland. I mellomtiden, etter et møte med den tyske kansleren, kunngjorde den norske statsministeren Jonas Gahr Store at den nåværende finansieringen også er landets maksimale kapasitet. – Norge økte gassproduksjonen med 10 prosent etter at Russland angrep Ukraina for å øke gasseksporten til Europa. «Det er det beste vi kan gjøre,» sa han.

Han la til det etter hans mening Norge har i dag ingen kapasitet til å øke gassleveransene til Tyskland og Europa utover dagens produksjon.

Norge er i dag Tysklands nest største gassleverandør etter Russland. Den dekker nå mer enn 30 % av den tyske etterspørselen etter dette drivstoffet.

Polen forhandler fortsatt med nordmennene

Polen streber også etter norsk gass, w under kontrakter for Baltic Pipe. Vi minner om at den offisielle åpningen av gassrørledningen bør finne sted i september. Det er imidlertid foreløpig ikke kjent hvor mye gass – og når den vil strømme gjennom rørledningen – fordi kontraktene ennå ikke er inngått.

I mellomtiden fortsetter PGNiG å forsikre og informere om at «snakker med de store Skuespillere». Han la til at de er i et kritisk øyeblikk, men effektive forhandlinger er «som stillhet».

Husk at resultatene fra Puls Biznesu-dagen viser at det polske nettstedet tilbød Equinor, et energiselskap kontrollert av den norske regjeringen, en mulighet til å delta i vindinvesteringer i den polske delen av Østersjøen. Et lovende område der den norske gruppen allerede er aktive sammen med Dominika Kulczyks Polenergia.

Norge kan diktere priser fordi det har mange kjøpere

Norge er imidlertid ingen enkel samtalemann. Årsaken? Nordmennene krever byttepriser for gassen sin. Av denne grunn i mai statsminister Mateusz Morawiecki kritiserte Norge, og oppfordrer landet til å dele landets «gigantiske, overflødige» fortjeneste fra olje- og gasshandel. Han forklarte også at den «benytter seg av det som skjer», med henvisning til krigen i Ukraina.

Norge kan imidlertid diktere prisene, for landet har i dag mange kjøpere av den blå råvaren på grunn av gassmangelen fra Russland.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Men er det gassproblemer? «Morawieckis inkompetanse»

Gassprisene skyter i været og konkurransen øker

I mellomtiden stabiliserte ikke rapporter fra den tyske statsministeren mandag om avtalen med nordmennene gassprisene i Europa, tvert imot ble gasskontraktene i Amsterdam (ICE Entawex Dutch TTF) tirsdag verdsatt 2,5 prosent høyere, ifølge meglere . – til EUR 225,50 per MWh, etter en tidligere økning på 6,5 prosent. og en økning på 6,8 prosent i oppføringene på mandag. I Som et resultat er gassprisene for tiden omtrent 12 ganger høyere enn sesonggjennomsnittet de siste 5 årene.

Den drastiske økningen i gassprisene ble også notert på Twitter av Andrzej Szczęśniak, en ekspert på olje-, drivstoff- og LPG-markedet.

på økt etterspørsel etter gass også påvirket av den varme sommeren i Europa. Dette førte til et kraftig fall i vannstanden i elvene, som blant annet gjorde det vanskelig å transportere energiressurser, inkludert fyringsolje og kull.

Eksperter anslår at dette vil tvinge forsyningsselskaper til å bruke mer gass som reserve i en tid da gassforsyningen fra Russland er sterkt begrenset.

Samtidig er det en strid mellom Tyskland og Russland turbin for Nord Stream 1-rørledningen, som «satte seg fast i transitt» etter reparasjonsarbeid i Canada. Foreløpig har Russland redusert gassforsyningen via Nord Stream-forbindelsen til 20 prosent. kapasitet med henvisning til tekniske problemer.

I tillegg har europeiske land nylig økt innkjøpene av LNG for å fylle gasslagrene i forkant av vinteren som nærmer seg. Følgelig vurderer eksperter det LNG kan snart bli mindre tilgjengelig på grunn av økende konkurranse om dette drivstoffet.

I tillegg er den økende etterspørselen etter gass også forårsaket av høye temperaturer i Asia, spesielt i Kina. Lokale selskaper kjøper også i økende grad inn i LNG-markedet ettersom de allerede lager blått drivstoff for vinteren.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment