Home » Tyskland blir stadig mer uattraktivt for utenlandske arbeidstakere

Tyskland blir stadig mer uattraktivt for utenlandske arbeidstakere

by Catherine Monroe

Tyskland mister popularitet i den globale konkurransen om fagarbeidere. Ifølge en studie fra Bertelsmann Foundation har Tyskland falt fra 12. til 15. plass i rangeringen av de 38 OECD-landene når det gjelder attraktivitet for kvalifiserte migranter siden 2019.

OECD-indikatorene for talentattraktivitet tar hensyn til ulike faktorer som er viktige for kvalifiserte migranter, inkludert karrieremuligheter, inntekt og skatt, fremtidsutsikter, muligheter for familiemedlemmer eller utstedelse av visum, informerer ARD-tv.

Ifølge indeksen er de mest attraktive landene for høyt kvalifiserte arbeidstakere blant OECD-landene New Zealand, Sverige, Sveits, Australia og Norge. Mens forholdene i Tyskland ikke har forverret seg siden siste rangering i 2019, har andre land vunnet ved å forbigå Tyskland på rangeringen.

Kvalifiserte ansatte drar for eksempel helst til Norge for å jobbe der. (Foto: Getty Images)

Sverige, Sveits, Canada, Norge og New Zealand topper listen over land som er attraktive for gründere. Tyskland har falt fra 6. til 13. plass. Den langsomme digitaliseringen nevnes som det største irritasjonsmomentet.

I høyere utdanningssektoren, derimot, gjør Tyskland det bra i en internasjonal sammenligning. Ifølge evalueringen ligger Tyskland på andreplass bak USA når det gjelder attraktivitet for studenter fra hele verden.

Berenika Lemanczyk / PAP / Agata C.

You may also like

Leave a Comment