Home » Tyskland, Danmark og Norge planlegger å levere 16 slovakiske Zuzana 2 haubitser til Ukraina

Tyskland, Danmark og Norge planlegger å levere 16 slovakiske Zuzana 2 haubitser til Ukraina

by Gabriel Scott

Frankrike planlegger å sende flere Cæsar-haubitser til Ukraina. De tekniske detaljene rundt leveransen er for tiden under utarbeidelse, men ifølge dagbladet Le Monde er det allerede oppnådd enighet.

Antallet selvgående haubitser på et Caesar lastebilchassis som skal leveres til Ukraina er foreløpig ikke kjent. Franske medier snakker fra 6 til 12, Ukraina fra 15.

155 mm haubitsene med en rekkevidde på 40 km var opprinnelig ment å selges til Danmark, men landet gikk med på en reduksjon i bestillinger på franske våpen, og noen av våpnene som ble bestilt oppfylte ikke fullt ut de danske spesifikasjonene.

I begynnelsen av september rapporterte avisen L’Opinion at Paris planla å sende TRF1-våpen, forgjengerne til Caesars, til Ukraina.

Siden begynnelsen av krigen har Frankrike sendt 18 Caesar selvgående haubitser til Ukraina. Ministeren for det franske forsvaret, Sebastien Lecornu, kunngjorde i begynnelsen av september at han ønsket å få fart på våpenproduksjonen og tilpasse den til «krigsøkonomien».

Elysee-palasset rapporterer at den franske hæren også forsynte de ukrainske styrkene med pansrede kampvogner (VAB), transportkjøretøyer, Milanesiske antitankmissiler og Mistral luftvernmissiler, samt kamputstyr (hjelmer, skuddsikre vester, nattsynsbriller , kamprasjoner, uniformer, medisinsk utstyr), ammunisjon av alle kalibre og drivstoff.

«Le Monde» rapporterer også at minister Lecornu foreslo den ukrainske ministeren Oleksiy Reznikov å opprette et fond på minst 50 millioner euro, kreditert av Frankrike, hvorfra Kiev kunne finansiere kjøp av utstyr fra franske produsenter.

Til tross for påstander om utilstrekkelige våpenforsyninger til Ukraina, kan Frankrike ifølge det franske militæret ikke lenger levere uten å utsette sine væpnede styrker for en «alvorlig våpenmangel».

Fra Paris Katarzyna Stańko (PAP)

ksta/tid/

You may also like

Leave a Comment