Home » Tyskland, Danmark og Norge planlegger å levere 16 slovakiske Zuzana 2 haubitser til Ukraina

Tyskland, Danmark og Norge planlegger å levere 16 slovakiske Zuzana 2 haubitser til Ukraina

by Gabriel Scott

Frankrike planlegger å sende flere Cæsar-haubitser til Ukraina. De tekniske detaljene rundt leveransen er for tiden under utarbeidelse, men ifølge dagbladet Le Monde er det allerede oppnådd enighet.

Antallet selvgående haubitser som skal leveres til Ukraina på chassiset til Caesar-lastebilen er foreløpig ikke kjent. Franske medier rapporterer fra 6 til 12, Ukraina fra 15.

155 mm kanonene med en rekkevidde på 40 km var opprinnelig ment å selges til Danmark, men Danmark gikk med på å redusere bestillinger på franske kanoner, og noen av kanonene som ble bestilt oppfylte ikke fullt ut danske spesifikasjoner.

Tidlig i september meldte dagsavisen «L’Opinion» at Paris planla å sende TRF1-våpen, forgjengerne til Caesars, til Ukraina.

Siden begynnelsen av krigen sendte Frankrike 18 Caesar selvgående haubitser til Ukraina. Den franske hærministeren Sebastien Lecornu kunngjorde i begynnelsen av september at han ønsket å få fart på våpenproduksjonen og tilpasse den til «krigsøkonomien».

Elysee-palasset informerer om at den franske hæren også forsynte de ukrainske væpnede styrker med pansrede kampvogner (VAB), transportkjøretøyer, Milanesiske panservernmissiler og Mistral luftvernmissiler, samt kamputstyr (hjelmer, skuddsikre vester, nattsyn. kikkert, kamputstyr), proviant, uniformer, medisinsk utstyr), ammunisjon av alle kalibre og drivstoff.

Le Monde melder også at minister Lecornu har foreslått den ukrainske ministeren Oleksiy Reznikov å opprette et fransk-finansiert fond på minst 50 millioner euro, hvorfra Kiev kunne finansiere kjøp av utstyr fra franske produsenter.

Ifølge det franske militæret, selv om det har blitt anklaget for å underlevere våpen til Ukraina, kan det ikke levere flere av dem uten å utsette styrkene sine for «alvorlig våpenmangel».

Fra Paris Katarzyna Stańko (PAP)

ksta / ganger /

You may also like

Leave a Comment