Home » Tyskland styrker Litauens forsvar: Utplasserer kortdistanse luftvernsystem Ozelot – AINA

Tyskland styrker Litauens forsvar: Utplasserer kortdistanse luftvernsystem Ozelot – AINA

by Gabriel Scott

Tyskland fortsetter å styrke evnene til NATO Front Forces Battalion Battlegroup i Rukla – Bundeswehrs Ozelot kortdistanse selvforsvarsluftvernsystem utplassert i Litauen denne uken. Dette luftvernsystemet med kort rekkevidde er bevæpnet med Stinger overflate-til-luft-missiler.

Ifølge forsvarsminister Arvydas Anušauskas vil kortdistanse luftvernkapasiteter og ytterligere tropper bli utplassert i Litauen som svar på den endrede sikkerhetssituasjonen.

«Det er spesielt viktig for effektiv avskrekking og forsvar å ha hele spekteret av kapasiteter i Litauen, så vel som et avgjørende element i luftforsvaret. Sammen med våre allierte må vi sørge for at NATOs avskrekking virker og om nødvendig være klare til å forsvare oss effektivt», sa minister Anušauskas.

Siden 2017 har Tyskland ledet og distribuert den største troppestyrken til kampgruppen til NATOs frontstyrkebataljon for utplassering i Litauen. NATO-bataljonen består normalt av rundt 1200 soldater, men som svar på den endrede sikkerhetssituasjonen har Tyskland sendt ytterligere tropper og militært utstyr til Litauen.

Norge har også sendt flere tropper til Litauen. I tillegg til tyskere og nordmenn tjenestegjør for tiden tropper fra Nederland, Belgia, Tsjekkia, Luxembourg og Island i NATO Frontline Battle Group i Rukla.

KAM informasjon

You may also like

Leave a Comment