Home » Tyskland vil ha en ny LNG-terminal. Det sies å være den største i verden

Tyskland vil ha en ny LNG-terminal. Det sies å være den største i verden

by Gunnar Garfors

Økonomiminister i Mecklenburg-Vorpommern, Reinhard Meyer, presenterte planer for å bygge infrastrukturen som trengs for å lansere en annen flytende LNG-terminal.

Ny LNG-terminal nær Rügen

Senter for øststudier melder at RWE står bak prosjektet, som skal drifte terminalen sammen med det norske selskapet Stena Power.

«Meyer rapporterte at i motsetning til andre FSRU-prosjekter i Tyskland den nye enheten vil ikke forbli på kaien eller i havn, men kobles til en spesiell offshoreplattform som skal bygges i Østersjøen, ca 5-6 km øst for Rügen. Plattformen vil på sin side bli koblet til gassoverføringsnettet nær Lubmin via en nesten 40 km lang undersjøisk gassrørledning som vil bli lagt ved siden av de eksisterende Nord Stream-rørledningene.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Cybersec Forum/EXPO 2023: Patryk Brożek, administrerende direktør i Fudo Security

Det planlagte maritime knutepunktet omfatter totalt to plattformer. Faktisk Gjenforgasningskapasiteten vil være opptil 38 milliarder m3. Byggearbeidene i Greifswalder Bodden forventes ikke å starte før tidligst i midten av mai.

Senter for østlandsstudier merker dette Planer om å sette opp et knutepunkt i nærheten av Rügen forårsaket betydelig kontrovers.

«Omfanget av prosjektet stilles spørsmål ved – annonsert Den maksimale gjenforgassingskapasiteten på 38 milliarder kubikkmeter per år vil gjøre den til den største LNG-mottaksterminalen i verden. En rekke lokale eksperter sår tvil om statens vidtrekkende infrastrukturbehov for LNG-import, tatt i betraktning andre eksisterende og planlagte LNG-terminalprosjekter i Tyskland, skriver OSWs Michał Kędzierski i sin kommentar.

Tyskland implementerer en ny strategi

Tyskland kan importere 5,2 milliarder kubikkmeter årlig via terminalen. Gass. Den første leveransen kom fra Egypt.

LNG-terminaler er et av Europas sentrale forsvar mot stigende russiske gasspriser.

Tyskland er en av de største gassforbrukerne i Europa, og forbruker omtrent en fjerdedel av det hele EU forbruker. Scholtz» plan er ambisiøs. Det antas at innen de neste fire årene Det skal bygges inntil fem statseide LNG-terminaler som skal betjene spesielle regassifiseringssystemer. I tillegg vurderer det tyske økonomidepartementet to private institusjoner.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment