Home » U19 EM, dvs. studentprøven

U19 EM, dvs. studentprøven

by Erlend Loe

Marcin Brosz sine utvalgte starter en prestisjefylt turnering på Malta i dag. Kl. 18.00 en kamp med etterfølgerne til Cristiano Ronaldo.


Portugal er et kraftsenter når det kommer til junior- og ungdomsfotball. U19-troppen bemannes nå av en trener som aldri har spilt på seriøst nivå. Joaquim Milheiro spilte i de lavere ligaene og bestemte seg i 2000, i en alder av 21 år, for å fokusere på trener. Han jobbet hovedsakelig med ungdom i forskjellige klubber. Siden 2012 har han hatt forskjellige stillinger for den portugisiske FA Mac i år på rad.

Yanis da Rocha, en franskfødt fotballspiller, er ikke overbevist om at det portugisiske laget enkelt vil vinne den første kampen. – I en av de tidligere turneringene, som fant sted på Malta, slo vi Polen 2-0, men de er et veldig modig lag. Fysisk sterk, nesten atletisk. Polen er veldig direkte når det kommer til den første ballen. Turneringen for EM er veldig vanskelig fordi den er veldig kort. Hvert spill er det viktigste – sa representanten for laget som skal spille mot laget vårt i dag.Foruten Portugal vil laget vårt også spille mot Malta og Italia. Jacob Lewicki, Jagiellonia Białystok-forsvarer, kjenner allerede smaken av å opptre på et europeisk arrangement. For et år siden var han i Israel for U-17-EM, da trener Dariusz Gęsiors lag ikke kom seg ut av gruppen. – Det er en veldig typisk hendelse. Det er ingen uviktige trekk her, ikke rom for øyeblikk av svakhet. Du må gjøre ditt beste hvert minutt for å nyte det til slutt. Vi kunne se et eksempel på dette allerede i siste treningsleir før turneringen, hvor det ble kjempet om en plass i laget – sier Jakub Lewicki i et intervju med portalen laczynaspilka.pl.

Han er en spiller som går under kallenavnet «Lewy», som er veldig imøtekommende. Men, som prospektet selv hevder, er ikke dette et problem. Jeg legger ikke så mye merke til det, men jeg er glad jeg har et slikt kallenavn. Det kunne tross alt ikke vært annerledes. For det første på grunn av navnet, for det andre – jeg er venstrebeint og for det tredje – faren min spilte også fotball og ble også kalt det. Jeg lever med det, og jeg håper at jeg en dag kan spille som den mest kjente «Lewy», det er Robert Lewandowski, og bidra til førstelagets seire – understreket spilleren fra Jagiellonia Białystok.


U19-EM – polsk lag:

Målvakt: Slawomir Abramowicz (Jagiellonia Bialystok), Aleksander Bobek (ŁKS Łódź), Oliwa Zych (Aston Villa).

Forsvarer: Dawid Bugaj (SPAL), Igor Drapiński (Wisła Płock), Jakub Lewicki (Jagiellonia Białystok), Wiktor Matyjewicz (Hellas Verona FC), Miłosz Matysik (Jagiellonia Białystok), Kacper Przybyłko (Wisła Kraków), Wiktor Smoliński.

Hjelper: Milosz Brzozowski (Hansa Rostock), Iwo Kaczmarski (Empoli FC), Mateusz Kowalczyk (ŁKS Lodz), Antoni Kozubal (GKS Katowice), Igor Strzalek (Legia Warszawa), Kacper Urbanski (Bologna FC).

Angriper: Dominik Biniek (Blackurn Rovers), Mateusz Kowalski (Parma Calcio), Jordan Majchrzak (AS Roma), Junior Nsangou (Blackburn Rovers), Tomasz Pieńko (Zagłębie Lubin).

Trener marcin brosz, assistenter: Marek Kasprzyk, Lukasz Sosin, Norbert Bradel keepertrener Mark Matusz, Fitness trener Wojciech Mroszczyk.


EM U19 – Turneringsprogram

Gruppe A

3. juli

Polen-Portugal (18.00) (Paola, Tony Bezzina Stadium)
Malta – Italia (21.00)

6. juli

Portugal – Italia (18.00)
Malta vs Polen (21.15) (Ta’Quali, Centenary Stadium)

9. juli

Portugal – Malta (18.00)
Italia-Polen (18.00, Ta’Quali, nasjonalstadion)


Gruppe B

4. juli

Norge – Hellas (18.00)
Island – Spania (21.15)

7. juli

Hellas – Spania (18.00)
Island – Norge (21.00)

10. juli

Hellas – Island (21.00)
Spania mot Norge (21.00)


Foto. Krzysztof Porębski/Pressfocus


huske – vi er selvfølgelig der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner. Du kan også kjøpe oss i elektronisk form. Fortsett selvfølgelig å lete etter oss www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment