Home » U19-EM: når spiller Polen? Tilpass datoer og klokkeslett

U19-EM: når spiller Polen? Tilpass datoer og klokkeslett

by Erlend Loe

Kun åtte lag deltar i turneringen, fordelt på to grupper. Spania, Island, Hellas og Norge konkurrerer i den andre konkurransen. De to beste lagene i hver gruppe går videre til semifinalen 13. juli. Finalen spilles 16. juli på National Stadium i Ta’Qala.

Se også: Slitne fotballspillere. Når bryter hundrelappen?

– Sju av Europas beste lag gjenstår, pluss vertene. Hva kjemper vi for? Svaret er klart. Dette er stadiet i konkurransen hvor du vil oppnå prestasjoner og oppnå visse resultater. På Malta ønsker vi å kjempe om medaljer. Men for å oppnå dette er det ikke nok å drømme om det og snakke om det. Du må vinne hver neste kamp – sa treneren for U-19-laget Marcin Brosz, sitert på PZPN-nettstedet «Łączy nas ball».

Polske fotballspillere har vært på Malta siden mandag, noe som vil tillate dem å venne seg ikke bare til den lokale varmen, men også til kunstgresset.

Polen vil spille sin andre gruppekamp på syntetisk bakke – mot Malta 6. juli kl. 21.15 på Centenary Stadium i Ta’Qali. De resterende kampene til de hvite og røde lagene foregår på naturlig gress. Det første møtet mot Portugal på Tony Bezzina Stadium i Paola. Og for å ha fullført gruppespillet med Italia 9. juli – på Ta’Qali National Stadium.

Spillere utnevnt av trener Brosz inkluderer minst Igor Strzałek fra Legia Warszawa, Iwo Kaczmarski fra Empoli, Kacper Urbański (Bologna FC), Jakub Lewicki fra Jagiellonia Białystok (19 kamper i Ekstraklasa forrige sesong) og to spillere fra ŁKS Łódź – Bob Goalkeeper og midtbanespiller Mateusz Kowalczyk, som spilte en stor rolle i lagets nylige opprykk til Premier League.

I mai og juni var Ungarn vertskap for EM under 17 år, hvor polske spillere nådde semifinalen, hvor de tapte 5-3 mot Tyskland. Bronsekampen ble ikke spilt, det samme var UEFA U19-turneringen.

Kampoppsett for det polske landslaget i gruppe A i U19-EM:

3. juli, mandag
Polen – Portugal (18.00, Paola, Tony Bezzina stadion)

6. juli, torsdag
Polen – Malta (21:15, Ta’Qali, Centenary Stadium)

9. juli, søndag
Polen – Italia (18.00, Ta’Qali, nasjonalstadion)

Gruppe B: Spania, Norge, Island, Hellas.

Semifinaler – 13. juli (1A-2B, 2A-1B)
Finaler – 16. juli.

RM, PAP

You may also like

Leave a Comment