Home » Ukraina ber NATO om våpen «nå» eller «det vil være for sent»

Ukraina ber NATO om våpen «nå» eller «det vil være for sent»

by Gunnar Garfors

Ukraina trenger våpen fra NATO-land«, Hvor fra «det vil være for sentsa Ukrainas utenriksminister Dmytro Kouleba torsdag 7. april under et møte i Atlanterhavsalliansen i Brussel.

SE OGSÅ – Ukraina ber NATO-landene om å forsyne det med flere våpen

«Jeg er ikke i tvil om at Ukraina vil ha de nødvendige våpnene til å kjempe. Spørsmålet er når” understreket han etter et møte med sine kolleger fra NATO-land og krevde med samme hast at vestlendinger sluttet å kjøpe russisk olje og gass. «Enten hjelper du oss nå, og jeg mener dager, ikke uker, eller så er hjelpen din for sent. Og mange mennesker vil dø, mange sivile vil miste hjemmene sine, mange landsbyer vil bli ødelagt hvis denne hjelpen kommer for sent.» la lederen for ukrainsk diplomati til pressen.

«Slaget om Donbass vil minne deg om andre verdenskrig»

Da russiske styrker trakk seg tilbake til det østlige Ukraina, hvor NATO forventer en stor offensiv, advarte Dmytro Kouleba: «Mens vi snakker, fortsetter kampen om Donbass«, selv om «hun har ikke nådd sitt klimaks». «Dessverre kommer det bare til å bli verre. Kampen om Donbass vil minne deg om dette«den»Andre verdenskrig«, med»Tusenvis av stridsvogner, pansrede kjøretøy, fly, artilleri«, advarte han.»Dette vil ikke være en lokal operasjon».

«Allierte anerkjenner at det haster med å gi mer støtte til UkrainaPå sin side forsikret Allianz generalsekretær, nordmannen Jens Stoltenberg. «Det er bedre å ikke gå for dypt inn i våpnene som tilbys«, han sa. «Men dette er en viktig støtte«, han sa. «Vi har blitt enige om å forsyne Ukraina med tunge våpen og hjelpe de ukrainske væpnede styrkene med å oppgradere utstyret fra sovjettiden til NATO-kompatibelt utstyr på bilateral basisbekreftet den britiske ministeren Liz Truss.

«Vi ser ikke en tilbaketrekning av russiske tropper, men en omgruppering, en reposisjonering mot øst hvor vi forventer en stor offensiv, en stor kamp, ​​som rettferdiggjør at det haster med å gi mer støttesa NATO-sjefen. Jens Stoltenberg advarte om å forberede seg på det «en langvarig krig som vil vare flere uker, til og med måneder eller år, som vil være en tragedie for det ukrainske folket og risikere eskalering utover Ukraina». «Vi må stoppe den russiske krigsmaskinen i dagunderstreket lederen for ukrainsk diplomati, og ønsket velkommen til de nye sanksjonene som EU vil vedta, men oppfordret ham til raskt å gå videre.

«Så lenge Vesten fortsetter å kjøpe gass og olje fra Russland, vil den støtte Ukraina med den ene hånden og den russiske krigsmaskinen med den andre.« hylte han. Ministeren sa at han var klar til å møte sin russiske kollega Sergey Lavrov igjen.hvis det kan avslutte denne krigen«, mest «Jeg er ikke optimistisk når jeg hører på ham fordi alt han sier er rettet mot å stoppe forhandlingene». «Det faktum at han rettferdiggjør bombingen av et sykehus i Mariupol og krigsforbrytelsene begått i Bucha og andre byer og landsbyer i Ukraina gjør ham medskyldig i disse forbrytelsene« anklaget han.


SE OGSÅ – Ukraina: Krig kan vare «måneder eller til og med år», sier NATO-sjef

You may also like

Leave a Comment