Home » Ukraina har rapportert om en eksplosjon nær Zaporozhye NPP – Respublika.lt

Ukraina har rapportert om en eksplosjon nær Zaporozhye NPP – Respublika.lt

by Gunnar Garfors

Russiske tropper sprengte deler av et ammunisjonslager nær det okkuperte atomkraftverket Zaporozhye, sa ukrainske kilder.


×

1 bilde

Ukraina har rapportert om en eksplosjon nær atomkraftverket Zaporozhye. Foto av Epa-Elta

Eksplosjonen skjedde nær ruinene av et militært treningssenter, sier den ukrainske atomkraftverkoperatøren Energoatom til Telegram. Denne informasjonen kunne ikke verifiseres uavhengig og ingen kommentarer har mottatt fra Russland til dags dato.

Energoatom la til at anlegget var midlertidig stengt på grunn av eksplosjonen. Det er foreløpig ikke kjent om hendelsen har endret strålingsnivået.

Energoatom fortalte nylig til Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) at atomkraftverket er «kontrollert av sjefen for de russiske væpnede styrkene». Det statseide russiske atomenergiselskapet Rosatom nektet derimot å overta kontrollen over anlegget i en informasjonsutveksling med IAEA.

siste nytt

Avisabonnement på nett


Uenig – la oss diskutere!

Ikke bekymre deg for kommentatorer, men kommentarer som inneholder banneord vil automatisk bli fjernet uten unnskyldninger.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å fjerne ukulturerte kommentarer som er erfarne, off-topic, signert på vegne av noen andre, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rasemessig, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli en tung byrde på veien tilbake – vi vil dele dine detaljer med de litauiske spesialtjenestene på forespørsel.

You may also like

Leave a Comment