Home » Ukraina hørte ikke hymnen, men verden hørte sannheten om krigen. «Folkemord» friidrett

Ukraina hørte ikke hymnen, men verden hørte sannheten om krigen. «Folkemord» friidrett

by Catherine Monroe

Resultatene av høydehoppet på M¦ i Eugene er som følger:

  • Eleanor Patterson (Australia) 2,02m på første forsøk
  • Jaros³awa Mahuczich (Ukraina) 2.02 på andre forsøk
  • Elena Vallortigara (Italia) 2.00 på første forsøk
  • Irina Geraszczenko (Ukraina) 2.00 i andre forsøk

se videoen

Pia Skrzyszowska: Jeg sikter mot finalen og håper å forbedre livsrekorden min

Men denne gangen er ikke resultatene det viktigste. På pressekonferansen med medaljevinnerne ba arrangørene journalistene stille spørsmål også til gull- og bronsevinnerne. Korrespondenter blant andre Amerikas forente staterJapan, Brasil, Norge og selvfølgelig fra Polen var ikke interessert i løpet av rivaliseringen og de sportslige hensynene til heltinnene. Vi så og satte alle pris på hvordan de ukrainske kvinnene kjempet og støtten de fikk fra tribunen. En mengde fans på Hayward Field ønsket Mahuczen og Gieraszczenko en-to. Og selv om de ble nummer to og fjerde i konkurransen, vant de faktisk.

Stor sensasjon på de siste 1500 m M¦. Snakk med den andre polakken i finalen av historien

Mesteren fra Russland kjenner ikke lenger mesteren fra Ukraina

– Jeg har sølvmedalje, Irina – fjerdeplass og livsrekord. Det er flott. Og det er ikke slutten, det blir fortsatt EM, vi skal hoppe for landet vårt igjen. Jeg så mange ukrainske fans her på stadion. Jeg vet at vi gir dem litt moro. Og takket være at vi snakker med journalister fra hele verden, er vi ambassadører for Ukraina, understreker Mahuczich.

Vise verdensmester Eugene har fortalt hundrevis av ganger hvordan hun gjemte seg i en kjeller 24. februar da den første raketten traff Dnipropetrovsk. Derfra flyktet hun i mars. – Det var min lengste og skumleste biltur i mitt liv. Jeg kjørte i tre dager – sier han. Uten trening nådde hun innendørs-VM i Beograd. Og hun vant gullmedaljen. Hun sa allerede der at hun var fornøyd uten å måtte konkurrere med russerne og hviterusserne. For i idretten skal det ikke være plass til de som støtter mordere.

– Jeg er skuffet over spillere fra Russland og Hviterussland. Før 24. februar var jeg i god kontakt med Maria Łasickiene, og etter 24. februar sluttet hun å svare på meldinger. Hun spurte ikke engang om jeg var trygg. De vil ikke innrømme at russiske soldater begår folkemord i Ukraina. De skriver ikke tilbake når vi viser dem dette, sier 21 år gamle Jaros³awa.

Alberto SalazarHan gjorde eksperimenter på sin egen sønn. Salazars ofre gråter fortsatt. «Til steinbruddet»

Tross alt satte Mahuczich seg selv i fare for henne

Rollen som den ukrainske ambassadøren for denne unge jenta er ikke lett. Hun savner sine kjære, bekymrer seg for dem, sjekker stadig hva som skjer i hjemlandet hennes. Og mellom treningene gråter hun.

Situasjonen med Łasickiene er definitivt skuffende for dem. I det minste så de virkelig ut til å være venner. For et år siden, ved OL i Tokyo, da russeren vant gull og ukrainsk bronse, stilte de sammen for fotojournalister. Mahuczich avslørte seg deretter for sine landsmenn, og da hun kom tilbake fra Japan, ble hun innkalt til forsvarsdepartementet i Ukraina og instruert om at russerne kunne bruke et slikt bilde til propagandaformål. Hun ble minnet om at Russlands aggresjon mot Donbass har pågått siden 2014.

Alle sier «Slava Ukraini! Heroiam slava!» Og de inviterer deg

Den eldste av de ukrainske ambassadørene, 27 år gamle Gieraszczenka, har det heller ikke lett, og likevel snakker hun med journalister i mixed zone (hun kom ikke på konferansen, bare medaljer dukker opp der), smiler hun . – Folk hilser på oss hele tiden. Når de ser oss sier de: «Slava Ukraini! Heroiam slava!» Jeg savner foreldrene mine, som jeg ikke har sett på fire måneder, Kiev jeg rømte fra for lenge siden. Men jeg er glad for å være her. Og jeg gleder meg veldig til å reise til München for EM i august. Vi skal også kjempe der for litt glede for våre landsmenn – sier han.

verdens friidrettUkrainere ser på hvor mange mennesker russerne drepte. «De stjal til og med platene. Dyr.»

Som vi allerede har skrevet på Sport.pl, inviterte tyskerne det ukrainske laget til en treningsleir på OL-forberedelsessenteret nær Berlin. Alle de 22 deltakerne kan fly dit direkte fra verdenscupen i Eugene og på bekostning av arrangørene forberede seg på neste mulighet til å representere sitt krigsherjede land. Ukrainske idrettsutøvere mottar også invitasjoner til gratis trening fra andre land.

Men disse idrettsutøverne har andre ting å gjøre i Oregon. Foreløpig vant de her Sølv- og bronse (vunnet av høydehopper Andriy Procenko). Denne troppen drømmer om gull og å høre Ukrainas hymne. Det blir ikke lett. Men de har allerede bevist at de er spesialister på det nesten umulige.

You may also like

Leave a Comment