Home » Ukraina: Norge slutter seg til EUs sanksjoner mot Russland

Ukraina: Norge slutter seg til EUs sanksjoner mot Russland

by Peter Østbye

Norge, som ikke er medlem av EU, varslet tirsdag at de vil slutte seg til EUs kommende sanksjoner mot Russland på grunn av Ukraina-krisen. Det skandinaviske landet har også bekreftet at det vil holde store halvårlige NATO-øvelser på sin jord i mars i det som skal være Atlanterhavsalliansens største militærøvelse i år.

«Situasjonen i Ukraina (…) er dramatisksa statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse i Oslo.I går var et vendepunktHan sa med henvisning til Russlands president Vladimir Putins beslutning mandag om å anerkjenne Ukrainas utbryterregioner.

Den norske lederen må reise til Brussel på ettermiddagen – en lenge planlagt tur – hvor han vil slutte seg til sanksjonene de 27 skal vedta mot Russland. «Det er viktig å reagere ganske sterkt på det som skjedde for en dagHan la til: Støre gjentok også at NATO Cold Response 2022-manøvrene som er planlagt i andre halvdel av mars i Norge, vil gå som planlagt.

Rundt 35.000 soldater fra 28 land skal trene der i ekstrem kulde. Disse manøvrene, som finner sted annethvert år i landet i respektfull avstand fra nabolandet Russland, var behørig annonsert og Moskva var invitert til å sende observatører, argumenterte Støre. Ifølge ham er det ikke i det siste registrert noen uvanlig økning i russisk militær aktivitet nær norsk territorium.

Som en del av NATOs beroligende tiltak kunngjorde Norge i forrige uke at de ville sende 30 til 60 ekstra tropper til Litauen, og legge til de 140 som allerede er der under tysk kommando.

You may also like

Leave a Comment