Home » Ukraina, siste sjanse for blues ved OL i Beijing … De 5 faktaene du får høre i morgen

Ukraina, siste sjanse for blues ved OL i Beijing … De 5 faktaene du får høre i morgen

by Gunnar Garfors

19:03 18. februar 2022

1 – Ny konsultasjon om Ukraina i møte med trusler

Emmanuel Macron, Joe Biden og deres kanadiske, britiske, tyske, italienske, polske og rumenske kolleger vil tale denne kvelden via videokonferanse i nærvær av NATOs generalsekretær, Det europeiske råds president Charles Michel og kommisjonens president Ursula von der Leyen

Så de allierte har til hensikt å forene seg mot Russland, som fortsatt ser ut til å mislykkes i å redusere troppene som er samlet på den ukrainske grensen, og til og med kunngjør ballistiske rakettøvelser innenfor sine atomvæpnede strategiske styrker på lørdag.

«Situasjonen er ekstremt bekymringsfull» og gjorde « flere ofre tilsynelatende de siste timene», sa Emmanuel Macron i dag. «Vi har ingen bevis for en russisk militær tilbaketrekning på dette tidspunktet»sa den franske presidenten.

G7-utenriksministrene møtes i München lørdag vil, på sidelinjen av den årlige sikkerhetskonferansen i Europa, vurdere situasjonen, spesielt i Donbass, hvor bombingene har gjenopptatt nær frontlinjen til pro-russiske separatister, og forberede det ekstraordinære toppmøtet mellom statsoverhodene G7 til å bli avholdes neste torsdag via videokonferanse.

2 – Hva meningsmålingene sier etter 50 dager av første runde

Lørdag befinner Frankrike seg på D-50 fra første runde av presidentvalget. Foreløpig er undersøkelsesgjennomsnittet vårt basert på de siste fem undersøkelsesplassene Emmanuel Macron (24,3 % av stemmeintensjonene) og Marine Le Pen (16,7 %) i andre runde. Men situasjonen er på etterskudd.

> Hjørnene krysset mellom Valérie Pécresse og Éric Zemmour denne uken. Kandidaten LR, nå nummer fire, er under press (14,1 %). Med 100 dager igjen av første runde, 31. desember, ble hun fortsatt nummer to med tre poeng til. Reconquest!-kandidaten er dynamisk (14,8%) og nærmer seg Marine Le Pen.

> lenker, Jean-Luc Mélenchon gjør sakte men sikkert fremgang (10,6 %) og ligger godt foran konkurrentene, og starter med økolog Yannick Jadot (5,2 %) og kommunisten Fabien Roussel (4,4 %).

For fem år siden, 50 dager etter den første runden, ledet gjennomsnittet av meningsmålingene Marine Le Pen (26,5 %, hun ville da få 21,3 % av stemmene) foran Emmanuel Macron (25 % mot 24 % 23. april). Etterfulgt av François Fillon (19 %, sluttscore 20 %), Benoît Hamon (13,8 %, sluttscore 6,36 %) og Jean-Luc Mélenchon (11,1 %, sluttscore 19,6 %).

Les også – Presidentvalg: På meningsmålingene, Zemmour i farten, Mélenchon går videre, Pécresse øker

3 – Kandidaten Zemmour på et møte på Mont-Saint-Michel

Bildet av monumentet, som en tid ble vurdert for å illustrere kunngjøringen om kandidaturet hans, ble til slutt forlatt til fordel for en video inspirert av utlysningen 18. juni. Éric Zemmour vil imidlertid se Mont-Saint-Michel på lørdag under en tur til Normandie. Men de vakre bildene som er tatt foran klosteret kan denne gangen skjemmes av stormen Eunice, som har rasert langs kanalkysten siden fredag. Opprinnelig annonsert klokken 15.00. Av frykt for vindkast måtte møtet fremrykkes til kl.

I denne anledning har den tidligere redaktøren av Figaro vil debutere sammen med sin nyeste rekrutt, Nicolas Bay. Den tidligere lederen for RN MEPs i Europaparlamentet var også leder for lepenistfraksjonen i Normandie Regional Council.

I utkanten av den offentlige sesjonen De to mennene skal møte fiskere fra Port-en-Bessin (Calvados). Sjansen for kandidaten til Reconquest-bevegelsen! å gjennomføre sitt prosjekt om brexit-relatert fiskeri og offshore vindenergi.

4 – Canada: kommende politioperasjon for å få slutt på blokader av lastebilførere i Ottawa

Politistyrker i den kanadiske hovedstaden har forberedt seg på å gripe inn på og rundt Parliament Square de siste timene fortrenge rundt 300 lastebiler av «Freedom Convoy». som har vært stasjonert der i snart tre uker.

Til tross for advarsler, fartsbøter og til og med frysing av transportselskapets midler, har lastebilsjåfører så langt gått sammen for å motstå press fra Justin Trudeau-administrasjonen, Ottawa Police Department (hvis sjef til slutt trakk seg onsdag) og en fiendtlig del av byens befolkning som sympatiserer med anti-vaksine og anti-helse passbevegelser, som konvoien sluttet seg til.

5 – Beijing-OL: en siste kollektiv sjanse for de blå

Den siste olympiske dansen i alpint på lørdag tegner også til å bli den mest åpne. En parallell gigant som godt kunne passe det allerede velnærede franske laget (tre medaljer, en fra hvert metall).

Castingen har absolutt sjarm, med spesielt Tessa Worley, bronsevinner i den individuelle parallellen ved siste verdensmesterskap i Cortina, Mathieu Faivre, gigantisk og parallell verdensmester, eller til og med Alexis Pinturault, «nervøst utslitt» men som drømmer om å redde spillene sine.

Formelen: en tabell over knockout-kamper fra 16-delsfinalen (fra kl. 04.00 neste kveld), med fire skiløpere påmeldt for hver runde (to kvinner og to menn). Favorittene: Norge og Sverige, som viste seg å være sterkest ved verdensmesterskapet i 2021. Merk også at Kevin Rolland skal delta i halfpipe-finalen (fra kl. 14.30).

You may also like

Leave a Comment