Home » Under press fra Russland øker Engie gasskjøpene i Norge

Under press fra Russland øker Engie gasskjøpene i Norge

by Gunnar Garfors

TotalEnergies er ikke det eneste franske selskapet som er flau over sine aktiviteter i Russland. Krigen i Ukraina og flommen av sanksjoner mot inntrengeren påvirker også energigiganten Engie. » Vi tar til etterretning utviklingen i situasjonen knyttet til de amerikanske sanksjonene og analyserer konsekvensene for konsernet «, kan vi lese i en uttalelse publisert tirsdag 1. mars. Selskapet, som sier det ikke har noen industrielle aktiviteter i Russland, forklarer at dets handelsforbindelser med landet er knyttet til gassforsyningskontrakter og sier at det « nylig (…) økt [ses] Innkjøp av gass av norsk opprinnelse og LNG ».


børskrakk

Faktisk er en av hovedforpliktelsene på siden av Nord Stream 2, gassrørledningsprosjektet designet for å betjene Europa og omgå ukrainsk territorium. Anslått til å være verdt rundt 10 milliarder euro, ble denne gassrørledningen, støttet av russiske Gazprom, delvis finansiert av Engie i form av et lån på nesten 1 milliard euro. En deltakelse det stilles spørsmål ved og hvis utfall blir stadig mer usikkert etter at det sveitsiske selskapet som er ansvarlig for prosjektet har begjært seg konkurs nettopp på grunn av sanksjoner.

DIN INDISER

Mens den franske staten eier mer enn 20 % av Engies kapital, sa økonomiminister Bruno Le Maire tirsdag morgen at han snart vil møte gruppens generaldirektør, Catherine MacGregor, og at det er en nå. grunnleggende problem for vestlige selskaper å jobbe i Russland. Uttalelser som satte panikk i aksjemarkedet: Engie-aksjen var ned mer enn 13 % ved slutten av dagen.


Med Reuters (Bertrand Boucey, Benjamin Mallet og Matthieu Protard, redigert av Blandine Hénault)

Valgt til deg

TotalEnergies gassanlegg i Landivisiau er i drift

You may also like

Leave a Comment