Home » Ungarsk energiregulator: Baltic Pipe vil hjelpe Ungarn med å diversifisere sin energiimport

Ungarsk energiregulator: Baltic Pipe vil hjelpe Ungarn med å diversifisere sin energiimport

by Catherine Monroe

Baltic Pipe, som skal transportere norsk gass til Polen, samt nye sammenkoblinger (sammenkoblinger) vil gjøre det mulig for Ungarn å diversifisere gassforsyningen ytterligere, kunngjorde Pal Sagvari, visepresident i den ungarske energitilsynsmyndigheten (MEKH) tirsdag.

Europa opplever en gullalder for utvikling av infrastruktur for å gi alternative energikilder til regionen. Denne utviklingen skyldes stigende energipriser og begrenset tilgang på russiske forsyninger – han overga seg Sagvari.

Det er også en merkbar økning i etterspørselen etter videreutvikling av den eksisterende infrastrukturen, inkludert Trans-Adriatic Gas Pipeline (TAP) som transporterer gass fra Aserbajdsjan – understreket nestleder i MEKH. På den annen side var det en drivkraft for å bygge gassrørledningen EastMed, som skulle bringe gass fra felt i det østlige Middelhavet til Sørøst-Europa. – la til.

I tillegg til gassrørledningen Baltic Pipie, hvis fulle måltransportkapasitet vil være 10 milliarder kubikkmeter, nevner MEKH-visepresidentens uttalelse også nye gassforbindelser mellom Hellas og Bulgaria og Polen og Slovakia.

«Den polsk-slovakiske forbindelsen muliggjorde fysisk transport av naturgass mellom LNG-terminalen på øya Krk i Kroatia og terminaler i Polen og Litauen, og åpnet tilgang til gasskilder i Sør-Europa, Nord-Afrika, Kaukasus og Norge for alle land. i regionen,» sa i en uttalelse.

Den nye forbindelsen muliggjør overføring av 4,7 milliarder kubikkmeter. Gass mot Slovakia og 5,7 milliarder kubikkmeter. mot Polen.

Forbindelsen er også viktig for Ungarn ettersom lanseringen av rørledningen vil gi tilgang til nye, alternative naturgasskilder gjennom den eksisterende HU-SK gassrørledningen – informerte MECH.

You may also like

Leave a Comment