Home » Ungdom og energi – åpningsseremonien er bak oss. EuroSkills Gdańsk 2023 til lørdag!

Ungdom og energi – åpningsseremonien er bak oss. EuroSkills Gdańsk 2023 til lørdag!

by Connie Nielsen

Åpningsseremoni for EuroSkills Gdańsk 2023 – øyeblikket det polske laget inntar scenen

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Åpningsseremoni for EuroSkills Gdańsk 2023

EuroSkills Gdańsk 2023, europamesterskapet for unge profesjonelle som konkurrerer om medaljer i 42 profesjonelle disipliner fra onsdag til fredag ​​(6. til 8. september) på AmberExpo og i 16 telthaller ved siden av anlegget, har begynt på en stor måte.

Tirsdag kveld (5. september) ble Polsat Plus Arena publikum for et unikt arrangement. Åpningsseremonien for mesterskapet fant sted på en scene satt opp på stadiongulvet, med publikum sittende foran scenen og på nærmeste tribuner.

ung kvinne med en bamse over hodet

Venter på Parade of Nations – en deltaker fra Belgia. Sannsynligvis en bamse for lykke?

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Landslag på Amber Stadium

32 lag marsjerte høytidelig over scenen med sine nasjonalflagg. Alle stoppet et øyeblikk for å presentere seg for publikum og hilse på deltakerne.

Rekkefølgen på paraden var alfabetisk – østerrikerne kom først, sveitserne kom nest sist, for etter dem, i tråd med EuroSkills-tradisjonen, presenterte vertsspillerne seg på slutten. Det polske landslaget ble møtt med spesielt høy applaus. Lederen for seremonien Ida Nowakowska og Tomasz Wolny, programledere for «Spørsmål til frokost»-programmet på TVP, orket ikke mer på dette tidspunktet og byttet følelsesmessig til polsk – dette er det offisielle språket for både seremonien og hele konkurransen: – Dette er vårt lag, hjemmelaget, velkommen! – De henvendte seg til det polske laget. Til ære for dem prøvde de å gi alle lag en like varm velkomst på scenen.

Inngangen til hver gruppe ble innledet av en kort forestilling av en danser i de nasjonale fargene til et bestemt lag, og frivillige introduserte lagene på en tavle med navnet på landet. Og det var den frivillige representasjonen som fullførte Parade of Nations for første gang i EuroSkills historie.

Det handler ikke om medaljer

– Å støtte unge mennesker til å utvikle profesjonelle ferdigheter for å nå verdensklassenivåer er kjernen i alt vi gjør på WorldSkills Europe, fordi vi tror at ferdigheter kan forandre verden – understreket hun Teija Ripattila, styreleder i WorldSkills Europe og henvendte seg til spillerne. – Uansett hvem av dere som vinner medaljene, er dere alle vinnere nå. Du har hatt et utrolig eventyr med personlig og faglig utvikling og har allerede oppnådd mye på veien. EuroSkills er ditt springbrett til enda større profesjonell suksess.

Kvinne snakker på scenen

Teija Ripattila, styreleder i WorldSkills Europe

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Gdansk er en drømmevert

Han henvendte seg også til spillerne Dr. Paweł Poszytek, offisiell delegat for WorldSkills Polen og daglig leder for Foundation for the Development of the Education System, hovedarrangøren av arrangementet: – Når jeg ser på dere alle, dere ekstremt talentfulle unge mennesker, føler jeg meg stolt og glad. Jeg ser på dere som fremtidige ledere for endring og innovatører. Utfordringene som venter deg de kommende dagene er ikke bare en test av ferdighetene dine, men også en mulighet til å utvide grensene dine, utvikle deg selv og få venner for livet.

Marek Zając, visepresident for SkillsPoland, la til: – Gdansk er en europeisk by i hjertet. Vi kunne ikke tenke oss et bedre sted å være vertskap for SkillsEurope. Jeg vil gjerne takke ordføreren i Gdańsk Aleksandra Dulkiewicz, AmberExpo og Polsat Plus Arena og voivodskapets regjering for deres støtte.

Fire frivillige holder hjørnene av WorldSkills-flagget, to deltakere står bak flagget og avlegger ed

Spillerens forpliktelse til idealene og prinsippene til WorldSkills

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Spilleres og eksperters ed

Etter de offisielle gjestenes taler avla deltakernes representanter – en representant for det danske laget og en representant for det greske laget – en ed på vegne av alle deltakerne om at de ville konkurrere ærlig og i samsvar med WorldSkills Code.

Representantene for ekspertene – en polsk kvinne og en luxembourger – avla ed på å vurdere spillerne helt upartisk og med største forsiktighet. Under EuroSkills Gdańsk 2023 vil arbeidet til unge fagfolk bli evaluert av 572 eksperter fra alle land som deltar i mesterskapet.

et team på over 30 ungdommer og litt eldre med polske flagg

Polske deltakere av EuroSkills Gdańsk 2023 foran Polsat Plus Arena

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Polen, Pommern og Gdańsk aksenter på EuroSkills Gdańsk 2023

Det polske laget består av 41 personer og skal delta i 36 arrangementer, hvorav fem involverer lag på to. Fire representanter kommer fra Pommern. Disse er:

  • 20 år gammel Mateusz JantaUtdannet fra State Building Schools i Gdańsk, konkurrent i faget møbelkonstruksjon;
  • hans kollega Cezary Radomskideltar i en billakkeringskonkurranse;
  • 23 år gammel Dawid MiotkDeltaker i konkurransen for hotellgjestetjenester;
  • Alan Kaczkowski20 år, vår representant innen sveising.
Nederlandske fans reiser seg

Godt over 1,5 tusen mennesker fant ut om konkurransen selv, men kom også til EuroSkills Gdańsk 2023. Fans som fulgte med lagene og 280 medierepresentanter. NEI. Gjester fra Nederland som laget deres tok scenen

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

EuroSkills Gdańsk 2023 – bare registrer deg

Åpningsseremonien, som hele EuroSkills, var en offentlig, gratis begivenhet.

For å være vitne til kampene til unge profesjonelle, er alt du trenger å gjøre å møte opp Registrer deg på EUROSKILLS Gdańsk NETTSTED. Det er tre dager med konkurranse for ungdom (og publikum) – fra onsdag til fredag ​​(6. – 8. september), konkurransen foregår hver dag fra… 9:00–17:00.

Det som er viktig er at du ikke bare kan se hvordan unge profesjonelle jobber, men også… Prøv ut 30 yrker representert i mesterskapet. Prøvestandene som er tilgjengelige i de enkelte temahallene er primært tilrettelagt for ungdom – elever på trinn VII – VIII som snart må bestemme seg for sin videre utdanningsvei.

En del av publikum, folk som sitter på rader.  På første rad - tre personer med hendene gledelig løftet.  Fra høyre: kvinne, kvinne, mann

– Gdansk er en europeisk by i hjertet. Vi kunne ikke tenke oss et bedre sted å være vertskap for SkillsEurope! – sa Marek Zając, visepresident for SkillsPoland, fra scenen, og takket ordføreren i Gdańsk, AmberExpo, Polsat Plus Arena og provinsregjeringen for deres støtte. NEI. President Aleksandra Dulkiewicz, varaordfører i Gdańsk Monika Chabior og visepresident for AmberExpo Paweł Orłowski, som deltok på åpningsseremonien

Foto: Grzegorz Mehring/gdansk.pl

Konklusjonen av EuroSkills Gdańsk 2023 er også attraktiv

Kunngjøringen av resultatene og prisutdelingen finner sted lørdag (9. september) under avslutningsseremonien, også på Polsat Plus Arena. For å delta i denne seremonien er det også tilstrekkelig med påmelding. Arrangementet finner sted 18 – 21. Etter prisutdelingen vil Kamil Bednarek og Sound’n’Grace-bandet opptre. Det er gratis inngang. Stadionportene skal etter planen åpne klokken 16.00.

Hvilke land deltar i EuroSkills Gdańsk 2023?

Østerrike, Belgia, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Kasakhstan, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Montenegro, Nederland, Norge, Portugal, Romania , Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Sveits og selvfølgelig – Polen!

Arrangementet er organisert av Foundation for the Development of the Education System, Worldskills Europe, Worldskills Poland, City of Gdańsk, Polsat Plus Arena Gdańsk og AmberExpo.

You may also like

Leave a Comment