Home » UOKiK kontra svindel. «Urininkontinens». De største medieselskapene blir siktet

UOKiK kontra svindel. «Urininkontinens». De største medieselskapene blir siktet

by Gunnar Garfors

Kontoret for konkurranse og forbrukervern annonserte i sin kunngjøring 21. juni massekontroller av den såkalte «svindel» – reklame for «svindel», svindel som grenser til gråsonen, som tilbyr «mirakelløsninger», i dette tilfellet helse løsninger, for relativt lite penger. Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse (UOKiK) er et av punktene som oftest nevnes av kunder som tar kontakt med kontoret fantastiske midler mot åreknuter, leddsmerter, hørselsproblemer og urininkontinens. Han siterer «fargerike aviser» som hovedkilden til reklame.

UOKiK versus «svindel». Kontroll i de største medieselskapene i Polen

I følge klager innlevert til Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse dominerer pseudommedisinske midler i glansede magasiner. Blant selskapene som presidenten for Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse allerede har invitert til å kommentere, finner vi for eksempel:

  • Burda Media Polska: blant annet “Send oppskrift”, “Gode tips”,
  • CornerMedia: “Dziennik Wschodni”,
  • VM-gruppe: blant annet «Gazeta Olsztyńska»,
  • Petstar: : «Kropka TV»,
  • polsk presse: : blant annet «Dziennik Zachodni», «Tygodnik Ostrołęcki»,
  • Bauer forlag: : blant annet «Tele Tydzień», «Rewia», «Underholdning»,
  • Westa-Druk forlag: «Angora»,
  • ZPR Media: : blant annet «Super Express».

Produktene disse selskapene annonserer for er problematiske, det samme er selskapene disse selskapene betaler for å plassere annonsene sine. Som Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse understreker, Det er ofte nesten umulig å nå en spesifikk gründer. Når det gjelder selve produktene som de roser, er ikke situasjonen bedre.

– Ifølge reklamepåstander skulle disse produktene gi en umiddelbar kur mot ulike sykdommer, f.eks. B. arteriosklerose, prostatasykdommer, eller løse syns- eller hørselsproblemer. Forbrukerklager indikerer at de viste seg ineffektive og prisene stemte ikke med kvaliteten. Til gjengjeld berømmer professorer fordelene med disse produktene – som ikke finnes – og nevner Kontoret for konkurranse og forbrukervern i kunngjøringen.

Ofre for reklame for produkter som skal være en kur mot alle plager er vanligvis eldre og syke personer, det vil si en spesielt sensitiv forbrukergruppe. Ansvaret for dette kan ligge ikke bare hos annonsører, men også hos utgivere som ukritisk publiserer denne typen reklame – sier Tomasz Chróstny, president for kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse.

Kontoret for konkurranse og forbrukervern iverksatte etterforskning. Foreløpig er kontoret avhengig av selvregulering av markedet fremfor innføring av straffer. – Vi vil gjerne gjøre forlagene oppmerksom på et viktig samfunnsproblem. Sjekk om og hvordan annonser kontrolleres før publisering. I hvilke tilfeller nekter de å akseptere, hvorfor gir de ikke forbrukerne informasjon om annonsører og hvorfor, til tross for klager fra leserne, godtar de fortsatt plassering av denne typen reklame – sier Chróstny. – Videre skritt vil avhenge av holdningen til forlagene og tiltakene de tar – innrømmer han.

RadioZET.pl

You may also like

Leave a Comment