Home » US Open – info, når, priser og ting å vite

US Open – info, når, priser og ting å vite

by Catherine Monroe

US Open er den amerikanske delen av Grand Slam. Hva vet vi om denne turneringen? Hvem har vunnet mest og hva er premiepotten? Sjekk all relevant informasjon.

US Open som en amerikansk drøm

For mange er denne turneringen som en amerikansk drøm. Seier i US Open regnes som en av de største suksessene i tenniskarrieren hans. Men dette kommer kanskje ikke som en overraskelse siden arrangementet er ved siden av Australian OpenRoland Garros og Wimbledon, er inkludert i Grand Slam-syklusen.

Den viktigste informasjonen om US Open

Det amerikanske internasjonale mesterskapet har blitt arrangert siden 188, og US Open har blitt arrangert i New York kontinuerlig siden 1978. Arrangementet vil bli arrangert av USTA Billie Jean King National Tennis Center i Queens. Finalene spilles alltid på Arthur Ashes stadion. Det er den største tennisarenaen i verden med tribuner som har plass til rundt 22 000 av de mest innbitte tennisfansen. Til tross for de høye billettprisene fyller de opp til siste plass hver gang.

US Open spilles på et hardt underlag, og det nevnte USTA Billie Jean King National Tennis Center har ikke mindre enn 33 slike baner! Et interessant faktum er at US Open-overflaten var grønn i lang tid, men i 2005 ble det besluttet å bytte den til blå. Denne endringen ble ikke diktert av overflatens spesifisitet, men ganske enkelt av bedre synlighet av ballen.

På US Open må spillerne ikke bare møte det krevende, kunstige underlaget, men også hyppige vindkast som følger med kamper på den høyeste sentrale banen spesielt. En svært karakteristisk arena for New York-arrangementet er også Louis Armstrong Stadium, som har plass til rundt 10.000 tilskuere. Dette er den nest største US Open Court etter det nevnte stadionet Arthur Ashe.

Kydy US Open?

Når bør resultater fra US Open spores og gjennomgås? Turneringen i New York avslutter Grand Slam-syklusen og er den siste av sesongens fire viktigste turneringer. US Open spilles rundt månedsskiftet august/september hvert år.

US Open-priser for vinnere og total premiepott

Det er alltid en gigantisk premiepott i turneringen. For eksempel, under 2021-arrangementet, var premiene totalt $57,5 millioner. US Open singelvinnere rakk inn en bagatell på $2,5 millioner. Det sies at premiepotten vil være enda høyere under US Open 2022! Så la oss spille i New York og konkurrere om US Open-finalen!

US Open-rekorder – hvem vant mest?

Hvem har vunnet US Open flest ganger? De beste spillerne i historien er representantene for vertene. Amerikanske tennisspillere dominerte rett og slett US Open. Amerikanske Molla Mallory, født i Norge, har vunnet singelturneringen for kvinner åtte ganger. For menn har amerikanerne syv singeltitler: William Larned, William Tilden og Richard Sears.

Den siste av dem har også rekorden for påfølgende seire i US Open. Sears klarte dette trikset 7 ganger. De yngste vinnerne av US Open er Pete Sampras (19 år og 1 måned) hos menn og Tracy Austin (16 år og 8 måneder) hos kvinner.

De beste polakkene i US Open

Under US Open hadde Polen aldri deltatt i finalen for menn. Det skjedde imidlertid under kvinnefinalen. I 1937 måtte Jadwiga Jędrzejowska erkjenne chilenerens og Lizanas overlegenhet i den store finalen. Vi har vunnet opptil tre US Open-dobbelfinaler. En gang var det arbeidet til Jędrzejowska og franskmannen Mathieu (1937), og to andre: Fyrstenberg og Matkowski (2011) og Kubot og Melo (2017). Og det var det siste polsk-brasilianske paret som vant US Open som det eneste.

oss åpen politikk

Vi håper imidlertid å se hvordan US Open-rankingen vil se ut i år. Med en stjerne som Iga Świątek i tankene, kan vi endelig ha grunn til å feire med Polens første singeltittel i US Open! La det være, vi krysser fingrene!

You may also like

Leave a Comment