Home » USA uttaler seg om eksplosjonen i Østersjøen. Norge styrker sikkerheten | utenriksnyheter

USA uttaler seg om eksplosjonen i Østersjøen. Norge styrker sikkerheten | utenriksnyheter

by Catherine Monroe

Svensk National Seismology Center har annonsert at målestasjonene i Sverige og Danmark har registrert massive undervannseksplosjoner i Nord Stream-gasslekkasjeområdene.

Eksplosjoner og gassutslipp ved Nord Stream

På en pressekonferanse i Washington sa Antony Blinken at selv om foreløpige etterforskningsresultater indikerte et angrep eller sabotasje, var dette ennå ikke bekreftet. – Så vidt jeg vet, vil ikke lekkasjene ha noen vesentlig innvirkning på energisituasjonen i Europa – sa lederen for USAs diplomati.

Antony Blinken understreket at USA samarbeider med Europa for å sikre sin energisikkerhet på kort sikt, blant annet ved å øke LNG-eksporten. – LNG-eksporten vår økte med over 20 prosent. Siden i fjor er vi den største leverandøren av LNG til EU og Storbritannia. I år blir vi verdens største eksportør av LNG – la han til. Antony Blinken understreket at det langsiktige målet er å gjøre den europeiske energisektoren uavhengig av Russland, blant annet gjennom fornybare energikilder.

se videoen
Zandberg: Det kan ikke være slik at pengene fra lommeboken vår finansierer bomber som faller på ukrainske siviles hoder

For mer informasjon om den nyeste informasjonen, se hovedsiden til Gazeta.pl

NATO: Vi overvåker situasjonen med stor bekymring. Norge styrker sikkerheten

Jens Stoltenberg tok også ordet. – Vi følger med stor bekymring på lekkasjen av Nord Stream-gassrørledningen, sa NATOs generalsekretær på et møte med en gruppe sosialdemokrater i Europaparlamentet. Han understreket at NATO overvåker situasjonen og mottar sanntidsinformasjon fra sine allierte. – Det er viktig å finne ut fakta raskt, understreket Jens Stoltenberg.

Etter tirsdagens nyheter om en lekkasje i Nord Stream-rørledningene, sa Norge at de styrker sikkerheten til sine olje- og gassrigger.

Norsk olje- og energiminister Terje Aasland sa at det også er knyttet til rapporter om tilstedeværelse av uidentifiserte droner i Nordsjøen. Norsk politi har allerede satt i gang etterforskning av denne saken.

Svenske myndigheter: Massive eksplosjoner i Nord Stream 1 gasslekkasje

Norske medier melder at en uidentifisert drone ble observert nær Kristin-feltet for første gang forrige uke stor størrelser, mens det i nyere tid er sett lignende maskiner i nærheten av plattformene Johan Sverdrup, Snorre A, Gina Krog og Gullfaks C. Oljetilsynet har oppfordret selskaper til å være mer på vakt mot uidentifiserte droner som flyr i nærheten av norske olje- og flygassplattformer. «Vi krever økt årvåkenhet, beredskap og respons på hendelser, samt utveksling av informasjon» – heter det i et brev til operatørene.

Uidentifiserte droner kan utgjøre en trussel for helikoptre som transporterer arbeidere til plattformer, de kan bli en tennkilde i farlige områder, eller de kan brukes til målrettede angrep.

Selvgående ICBM Russian Jars.  Disse er forbeholdt USA«Putins atomtrusler må tas på alvor, men rolig.»

You may also like

Leave a Comment