Home » Uten sanddynebeskyttelse kan Jūrmala bare være et billig sted for underholdning / artikler

Uten sanddynebeskyttelse kan Jūrmala bare være et billig sted for underholdning / artikler

by Connie Nielsen

Latvijas Radio hadde invitert Gati Truksne, leder av Jurmala bystyre og politikeren i Grønt og Bondeforbund, til et intervju. Under de ukelange diskusjonene med rådsrepresentantene godtok Truksnis i utgangspunktet kun direkteintervjuet i studio, men mente deretter at intervjutidspunktet var for tidlig for ham, men avviste til slutt fullstendig og kategorisk samtalen. Til tross for mange korrupsjonsskandaler, sto Truksnis ikke bare midt på ordførerens kontor, men har til og med økt velgerstøtten ettersom mer enn halvparten av sjøfolkene stemte på listen hans. Med betydelige rabatter på eiendomsskatt og generøse fordeler til støtte for slike byfolk, blir du kanskje ikke overrasket.

Intervju med Uldis Kronblums, medlem av opposisjonen i Jurmala bystyre

Siden Truksnis nektet å la seg intervjue av Latvijas Radio, ble Truknis» argeste motstand – lederen av Jūrmala Defence Association og rådmann Uldis Kronblūms fra «For deg, Jūrmala»-listen – invitert til intervjuet.

I et intervju sa Kronblum at han skulle ønske at alle skattepenger ble investert i utviklingen av byen og ikke bare «kjøpte» befolkningen med rabatt til lokal kollektivtransport.

Jurmala Defence Society motsier jevnlig rådets planer om å bygge flere sanddyner. Kronblum sa at en offentlig høring om planen for å fjerne sanddynebeskyttelsessonen nå er fullført. Mer enn 2000 mennesker har meldt seg på Manabalss.lv.

«La oss være ærlige, det er det [plāns] gjør det mulig å nærme seg havet med disse strukturene. Det er akkurat det jeg og våre likesinnede ønsker. Denne byen bør bli med en del som skiller oss fra andre. Mens vi samlet inn underskrifter, snakket vi med turister fra forskjellige land som sier – de er forskjellige. Vi går en tur på stranden. Det er fortsatt skog her, ingen hus eller betong i nærheten. Dessverre, under påvirkning av penger, ser det ut til at vi har beveget oss i en helt annen retning i mange år.

Vi er neppe mer unike. Kanskje et billig sted å snakke, sa Kronblum.

Han sa at det var vanskelig å si om dette var den siste versjonen av planen. Han har ikke lov til å jobbe i arbeidsgruppene med det respektive temaet.

Kronblum uttrykte skepsis til initiativet fra Jurmala bystyre om å fastsette inngangsprisen for hele året, som Lokalpolitikkdepartementet allerede har anket. Han foreslo å sette et gebyr for de som bare kjører rundt i byen, men ikke henter det hvis en person oppholder seg i Jurmala over en lengre periode. Så byen ville ha aktivitet også i lavsesongen.

KONTEKST:

I det siste lokalvalget i Jūrmala var det hard konkurranse om stolen til hver tenker – 13 kandidater til et sete.Byen har et budsjett på nesten 100 millioner euro. Gatis Truksnis beholdt makten i valget.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like

Leave a Comment