Home » utenlandsk pensjon. Så mye får polske seniorer

utenlandsk pensjon. Så mye får polske seniorer

by Gunnar Garfors

I noen land i EU er det et prinsipp om koordinering av pensjoner. Poenget er at ved beregningen av ytelsen er det tatt hensyn til all arbeidstid, uavhengig av hvilket land de forholder seg til. «I EU betales pensjonsavgift i landet der vi jobber, og pensjonen utbetales på bosted på tidspunktet for å oppnå rett til alderspensjon» – melder «Super Express».

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Program Money.pl 11.01 | Hva neste for pensjonene til polakkene? Eksperten forklarer alle finessene

Utenlandske pensjoner for Polen. Hvilke beløp kan polske seniorer regne med?

Alle som jobber eller har arbeidet i Tyskland og har nådd aldersgrensen på 66 år som gjelder her i landet, kan få tysk pensjon. I følge Interia-portalen avhenger størrelsen på pensjonen blant annet av om personen bor i Tyskland eller Polen. Pensjonister i den første gruppen kan regne med ytelser på 830 euro, det vil si nesten 4000. zloty. For den andre gruppen snakker vi om 218 euro, altså ca 1 tusen euro. zloty.

Den gjennomsnittlige betalingen for polakker på britisk pensjon er igjen £59,39 i uken, eller omtrent £240 i måneden, noe som utgjør henholdsvis 300 og 1,2 tusen. zloty.

I Norge kan pensjonsytelsene for polakker beløpe seg til omtrent PLN 44 000. Kroner, altså 1,6 tusen. zloty. Det er verdt å ta hensyn til kriteriene som må oppfylles for å gå av med pensjon her i landet (inkludert 40 års yrkeserfaring, 67 år).

«I USA vurderes primært 35 års tjeneste med høyest inntekt. Den gjennomsnittlige årlige pensjonen til en polak der er PLN 16,3 tusen. Hull. (ca. 72 tusen PLN), noe som resulterer i en pool på 1,3 tusen PLN per måned. dol (nesten 6000 PLN)» – forklarer «SE».

Som en påminnelse, i kunnskapsbasen til trygdeinstitusjonen kan du finne data om pensjoner overført til utlandet fra Polen. I første halvdel av 2022 ZUS sendte 83 549 av dem, og gjennomsnittsverdien av donasjonen var PLN 1 417,28. I løpet av seks måneder utgjorde dette PLN 710 471 000.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment