Home » Utenriksdepartementet: Vi fordømmer handlingene til hviterussiske myndigheter, som bryter med grunnleggende…

Utenriksdepartementet: Vi fordømmer handlingene til hviterussiske myndigheter, som bryter med grunnleggende…

by Gabriel Scott

Vi fordømmer på det sterkeste handlingene til hviterussiske myndigheter som bryter grunnleggende menneskerettigheter, kunngjorde utenriksdepartementet onsdag. Som allerede nevnt holdes politiske fanger i Hviterussland under forhold som er farlige for deres liv og helse.

«1500 politiske fanger i Hviterussland blir holdt under livstruende forhold, inkludert Maria Kalesnikava, som er dømt til mange års fengsel», skriver UD på Twitter.

– Vi fordømmer på det sterkeste handlingene til hviterussiske myndigheter som bryter grunnleggende menneskerettigheter, sa utenriksdepartementet.

Den politiske fangen Maryja Kalesnikawa, som ble overført fra straffekolonien til sykehuset i Gomel, ble operert og ligger fortsatt på intensivavdelingen, ifølge uoffisielle opplysninger onsdag. Tilstanden hennes anses fortsatt som alvorlig. Denne informasjonen ble gitt av Senter for menneskerettigheter «Wiasna», med henvisning til informasjon fra Kalesnikawas ansatte. Det er fortsatt ingen offisiell informasjon om tilstanden til Kalesnikawa.

Kalesnikawa, 40, var en ansatt i Viktar Babaryka, som ble utestengt fra å stille ved valget i 2020 og senere dømt til 14 års fengsel for påstått økonomisk bedrageri. Etter Babarykas arrestasjon i juni 2020, ble Kalesnikawa med i teamet til presidentkandidat Swiatłana Cichanouska, som ble tvunget til å emigrere etter valget.

Kalesnikawa ble arrestert 7. september 2020. Hun skal ha ødelagt passet sitt mens hun forsøkte å ta henne med til utlandet. Hun har ikke blitt løslatt siden arrestasjonen. I fjor ble hun dømt til 11 års fengsel for «å ha oppfordret til handling mot nasjonal sikkerhet, konspirert for å ta makten i landet, for å danne en ekstremistisk organisasjon». (TRYKK)

Forfatter: Marcin Jablonski

mja/par/

You may also like

Leave a Comment