Home » utenriksministeren møter sin norske kollega

utenriksministeren møter sin norske kollega

by Thure Lindhardt

AA / Tunis / Malèk Jomni

Utenriksministeren for utenrikssaker, migrasjon og tunisere i utlandet, Othman Jerandi, møtte sin norske kollega Ine Eriksen Søreide tirsdag i Matera på sidelinjen av toppmøtet for gruppen på tjue (G20), som ble arrangert og ledet av Italia.

Dette kommer frem av en pressemelding departementet publiserte på sin offisielle Facebook-side og konsultert av Anadolu Agency.

I den anledning diskuterte de to ministrene Sikkerhetsrådets agenda, spesielt for den neste juli måned, og tok spesielt opp muligheten for å ta opp problemet med renessansedemningen og samkjøre de andre medlemslandenes standpunkter.

De to ministrene diskuterte også viktigheten av å åpne humanitære kanaler i Syria og uttrykte håp om vedtak av resolusjoner som vil lette leveringen av bistand og bidra til å overvinne eksisterende vanskeligheter, heter det i pressemeldingen fra rådet.

Lederen for norsk diplomati bekreftet på sin side at landet hennes følger nøye med på den demokratiske overgangsprosessen i Tunisia og støtter den på ulike nivåer, inkludert på menneskerettighetsområdet, leser vi fra samme kilde.

Medlemmene av G20, som ble grunnlagt i 1999 etter en rekke finanskriser på 1990-tallet, er Sør-Afrika, Tyskland, Saudi-Arabia, Argentina, Australia, Brasil, Canada, Kina, Sør-Korea, USA, Frankrike, India, Indonesia , Italia, Japan, Mexico, Storbritannia, Russland, Tyrkia og EU.

Italia erstattet Saudi-Arabia på toppen av G20 i november i fjor og leder for tiden det 16. møtet.

Det neste G20-toppmøtet finner sted i Roma 30. og 31. oktober 2021 og vil hovedsakelig fokusere på tre temaer, nemlig mennesker, planet og velstand.

Bare noen av kablene som Anadolu Agency sender til sine abonnenter via det interne distribusjonssystemet (HAS) blir kringkastet på AA-nettstedet i sammendragsform. Ta kontakt med oss ​​for å abonnere.

You may also like

Leave a Comment