Home » Utøver Aistė Smilgevičiūtė: Om brødre – for brødre – Respublika.lt

Utøver Aistė Smilgevičiūtė: Om brødre – for brødre – Respublika.lt

by Gunnar Garfors
1 bilde

Aistė Smilgevičiūtė. Foto av Elta

– Med bandet Skyhė 18. mars i Compensa konserthus organiserer du en spesiell fremføring av Brothers-prosjektet til støtte for Ukrainas heroiske kamp mot russisk aggresjon, Brothers Patriotic Project, når alle har kraften og styrken til åndelige behov. Er du inspirert av motet til ukrainere?

– Uten tvil. Vi er alle sjokkerte over det som skjer i Ukraina. Derfor må vi flagge Ukraina og Litauen, vær sterke. Budskapet om at frihetskjempere forlot oss er mer relevant i dag enn noen gang. Besteforeldrene våre førte krig med sangen på leppene våre. Sangen er viktig for nasjonen vår, og hjelper oss å fokusere, forene, inspirere og holde oss sterke i vanskelige tider. Derfor har vi skrevet og sunget patriotiske sanger i mange år. Og vi føler i oss selv den samme kjærligheten til fedrelandet som vi ser hos hver ukrainsk bror.

En del av inntektene fra konserten skal komme den krigsrammede befolkningen i Ukraina til gode.

– Gruppen din har støttet det ukrainske folket siden begynnelsen av Krim-krigen. Har ikke forholdet brutt opp så langt?

– Siden okkupasjonen av Krim har vi alltid hatt nære bånd med Ukraina og dets musikere. Vi opptrådte sammen på Maidan, og i september 2015 ga vi fem konserter for enheter av den vanlige ukrainske hæren og frivillige bataljoner stasjonert i Donetsk-regionen og involvert i de viktigste og «heteste» kampene i den ukrainsk-russisk kontrollerte separatistkrigen i Donbass . og hengivenhet til sitt hjemland av ukrainerne.

– Noen av sangene til programmet «Brødre» ble oversatt til ukrainsk. Vil du også synge på ukrainsk på denne konserten?

– Ja, det ukrainske språket vil også bli hørt på denne konserten. Vi oversatte mange sanger, det er riktig at ikke alle «satte seg fast», men sanger som «White Brother», «Pinavia», «Oath» slo rot også i Ukraina. Selv soldatene – treparts litauiske, polske og ukrainske brigader K. Ostrogiškis – brukte en av sangene våre til å lage en video om brigaden.

You may also like

Leave a Comment