Home » Utrolig avslutning av det polske landslaget. De hvit-røde spilte uavgjort mot Norge og vant opprykk til U-21-VM!

Utrolig avslutning av det polske landslaget. De hvit-røde spilte uavgjort mot Norge og vant opprykk til U-21-VM!

by Gunnar Garfors

– Slapp av, vi har god tid – sa trener Bogdan Wenta for fjorten år siden til polske håndballspillere noen sekunder før slutten av den siste kampen i den andre gruppespillet i håndball-VM. Resultattavlen viste uavgjort og handlingen etter time-outen skulle utføres av våre rivaler. Ordene viste seg å være profetiske, Biało-Czerwoni klarte å plukke opp ballen og score vinnermålet. En like spektakulær prestasjon, også i en trefning med Norge, fikk vårt U-21-lag søndag.

27. januar 2009 er en dato som for alltid vil være gravert inn i minnet til polske fans som krysser fingrene for håndballlandslaget. Laget vårt møtte Norge i den siste kampen i andre gruppespill. Vinneren garanterte deltagelse i semifinalen, hvis det ble uavgjort blant de fire beste ville Tyskland delta.

To minutter før kampslutt tapte polakkene 28:30, og mistet ballen etter et ineffektivt kast av en av våre spillere. På den tiden var det vanskelig å være optimistisk og tro at et mirakel ville skje i form av en spillomgang på bare 120 sekunder.

De neste nitti sekundene er ineffektiviteten til rivalene og to raske handlinger av den hvite og røde. Uavgjort 30:30 og litt håp om suksess. Norske spillere var imidlertid på ballen og burde ta neste aksjon. Noen sekunder før slutt hadde en av motstanderne en sjanse til å score, heldigvis blandet Sławomir Szmal seg godt inn. Dommerne så imidlertid en feil, ga skandinavene et frispark og motstanderens trener ba om tid til å forberede kampens siste handling.

I denne pausen sa Bogdan Wenta de kjente ordene som gikk ned i polsk håndballs historie: – Hvis du introduserer den syvende spilleren, har du 15 sekunder. Stopp og vi har en tom port. Hold deg rolig! Vi har nok tid.

You may also like

Leave a Comment