Home » Utstyr: mange nye produkter presentert på Mets 2021

Utstyr: mange nye produkter presentert på Mets 2021

by Thure Lindhardt

Den store internasjonale massen av nautisk utstyr (Mets) holdt seg godt i år i Amsterdam til tross for de dårlige helseforholdene. I stedet for de forventede 1300 utstillerne, kom det faktisk «bare» 900. Oversikt over nye produkter snart i hyllene til dine skipsleverandører …

Finn alle de nye produktene presentert på Mets 2021 i Voile Magazine nr. 313 i kiosken fra midten av desember …

I COM – FM IC-M94DE

IC-M94DE er et ekte talent for den bærbare VHF og kombinerer de klassiske funksjonene til en 6 W VHF og de til en AIS-mottaker og DSC / DSC-systemet til de stasjonære modellene i en enkelt kompakt vanntett IPX7 og flytende boks. Tilgang til informasjon forenkles av et stort, bakgrunnsbelyst grafisk display som er lesbart under alle omstendigheter. De individuelt synlige AIS-målene vises på en lettlest radarskjerm, som også brukes av GPS-en til å navigere til et veipunkt. I tilfelle et fall over bord, trykk ganske enkelt på den dedikerte knappen for å sende et spesifikt Mob ASN-signal. Praktisk lydeffekt (1500 mW) gjør kommunikasjonen enklere i et støyende miljø.
Pris: 360 €.

SJØBRANN EUROPA – AVD 2 liters brannslukningsapparat

Dette bærbare mariniserte brannslukningsapparatet med CE- og MED-godkjenning (den oppfyller SOLAS-standardene) inneholder en AVD (for vandig vermikulittdispersjon) som er utviklet for å forhindre termisk løping av litiumbatteribranner (f.eks. Li-Ion og Li-Poly). . Den er også egnet for bekjempelse av elektriske branner og branner i klasse A. Med tanke på miljøet vil den ikke avgi GWP (gass som bidrar til global oppvarming) og ville være ikke giftig for mennesker, dyr og planter.
Pris: AD

PLASTIMO – BH SLR 196

Den oppblåsbare vesten SLR 196 er godkjent i 150 N-kategorien og drar nytte av den siste utviklingen fra Lorients merkevareutviklingskontor. Denne lette og komfortable BH-en har et dobbelt luftkammer laget av polyuretanfilm, en teknologi som er identisk med den til Plastimo-Rafts. Samtidig er utformingen av blæren optimalisert, mens kragen nå er beskyttet av et fleecestoff. Gode ​​å se er også hurtigspennen av typen Stab-Lock laget av aluminium og Quick Fit-beltet med integrert belte i vesten. Til slutt vil vi sette pris på utløserhåndtaket som også er integrert i vesten. Vi gleder oss til å prøve det!
Pris: fra € 169.

DIGITAL YACHT – 4G Xtream

4G Xtream-modulen tilbyr en enkel løsning for Internett om bord via mobilnettverket. Leveres i en pakke med kabler og to antenner, den tilbyr hastigheter på opptil 300MB/s og, avhengig av nettverket, opptil 25 miles fra kysten. To SIM-kort kan brukes samtidig. Den integrerte WLAN-ruteren distribuerer informasjon om periferiutstyr om bord, supplert med en GPS-mottaker, en NMEA 2000-port og en Bluetooth-tilkobling, som deler båtens navigasjons- og instrumenteringsdata.
Pris: € 1.554.

ACR elektronikk – Vis Balise PLB Resqlink RLS

En annen stor aktør innen sikkerhet til sjøs, ACR har også oppdatert sin PLB Resqlink View med en ny versjon av RLS som er kompatibel med Galileo-systemets «bekreftelsesfunksjon». Når den er utløst, vises tilbakemeldingen tydelig på beaconens digitale skjerm, noe som indikerer effektiv aktivering av redningsprosedyren. De andre funksjonene, som det flytende etuiet, er identiske med den forrige View-modellen, men med noen ergonomiske forbedringer og nye funksjoner.
Pris: AD

KRAN – Race Armor knebeskyttere

Ikke flere sår på bena med disse knebeskyttende buksene med anti-sjokkskum. Det profilerte, bevisst lave snittet beskytter en del av leggen i forbifarten. To elastiske forsterkningsstropper av silikongummi holder kneputene sikkert på plass.
Pris: 59 €.

TM-selskap – Snubbervri

Denne togstøtdemperen fra det finske merket Tm Compagny (produsert på stedet) er veldig enkel å sette opp og er laget av plast med høy tetthet og må tåle ekstreme værforhold. Dette produktet er utviklet for kaier på seilbåter fra 2 til 6 tonn og kan også tilpasses en fortøyningsline. Tilgjengelig i flere farger: grå, marineblå, rød, hvit eller svart.
Pris: 59 €.

WICHARD – Stryk hender

Veldig hendig for anker for å avlaste ankerspillet for spenningene som er plassert på kjedet. De franske riggers nye jernhender har forbedret ergonomien deres med denne designen i ett stykke. Den gamle brystvorten som hindret kjedet i å skli ut er byttet ut med en bue. Det handler ikke lenger om hekling, men om å blokkere mellom to ledd. Denne nye serien er tilgjengelig i tre modeller for fortøyningsliner fra 8 til 12 mm. Smidd av dupleks rustfritt stål, sies de å tilby utmerket korrosjonsbestandighet.
Pris: fra 18 €.

POLYFORM – Green Defense G-serien

Som verdensmarkedsleder innen bøyer og fendere, presenterer det norske selskapet Polyform sin første modell laget av resirkulert PVC (opptil 30%) med en ny generasjons mykner uten ftalat. Den resirkulerbare pappemballasjen inneholder heller ingen plastpose.
Pris: AD

JEG KUL – Karbon / titan pigger

Denne naturlig uttrekkbare klossen er laget av støpt karbonfiber kombinert med titan. Den vellykkede designen gjør at enden lett kan strammes og frigjør broen når klossen trekkes tilbake. Støpeteknologien som benyttes muliggjør produksjon av store mengder med meget gode mekaniske egenskaper til konkurransedyktige kostnader. Til slutt gir bruken av titan det letthet, robusthet og beskytter materialet mot korrosjon.
Pris: AD

REMIGO – elektrisk motor

I stedet for å kopiere (dårlig) konkurrentene, tilbyr dette slovenske selskapet en original tilleggsløsning med unike funksjoner på markedet, for eksempel en lang aksel med variabel høyde (fra 38 til 76 cm) som gjør at 1 kW-motoren kan plasseres på stolen eller tverrbjelker til en enhet opp til 1,5 tonn. Den profilerte akselen inneholder et 1.085 Wh Li-Ion batteri, som kan lades mellom tre og tolv timer avhengig av lader (nett, 12 eller 24 V), kontrollknappene (forover/bakover, ladetilkobling og nødstopp) er på. topp på begge sider av last- og hastighetsindikatorlysene. Utvendig er det ingen kabler, et pluss for estetikk og pålitelighet. Med unntak av komposittpropellen er konstruksjonen utelukkende i lettmetall og begrenser vekten til 14,5 kg.
Pris: € 2.382.

You may also like

Leave a Comment