Home » «Uvanlig» stor meteor skaper panikk i Norge (video)

«Uvanlig» stor meteor skaper panikk i Norge (video)

by Thure Lindhardt

Det var en ildkule som forårsaket en bølge av panikk. Natt fra lørdag til søndag ble innbyggere i Oslo vitne til en uvanlig stor meteor som satte fyr på nattehimmelen.

På sosiale nettverk, rundt klokken 01, er nordmenn vitne til et blendende lysglimt, etterfulgt 90 sekunder senere av et imponerende smell.

Denne speedsteren fra verdensrommet er også observert rundt den norske hovedstaden og lyser opp nesten det meste av himmelen sør i landet.

Himmelobjektet som tok fyr da det kom inn i atmosfæren kan ha etterlatt seg rusk rundt 60 km vest for Oslo, melder Reuters. Et søkeområde ble åpnet for å finne opprinnelsen til denne meteoren, som var på vei rett mot dette nordiske landet. Nattehimmelen ville ha vært opplyst i 5 til 6 sekunder før meteoritten forsvant.

«Det vi fikk var en stor steinblokk som sannsynligvis vandret mellom Mars og Jupiter og kom fra asteroidebeltet vårt. Og når det plystrer, skaper det et bulder, et lys og mye begeistring blant oss (eksperter) og kanskje en viss frykt blant andre, sa den norske kringkasteren Morten Bilet. Foreløpig ble det ikke funnet noen personskader i befolkningen, mens innbyggerne hadde gitt uttrykk for sin bekymring da denne uvanlig store ildkulen for en meteor kom.

You may also like

Leave a Comment