Home » V4-møte i Budapest med Morawiecki som deltar

V4-møte i Budapest med Morawiecki som deltar

by Thure Lindhardt

Neste møte i Visegrad-gruppen (V4) finner sted på tirsdag i Budapest; Statsminister Mateusz Morawiecki ba om at Visegrad-gruppen ble innkalt på grunn av den nåværende geopolitiske situasjonen – sa regjeringens talsmann Piotr Müller.

Statsminister ved grensen: Vi er kontinuerlig aktive på alle mulige områder

«Jeg har nettopp ankommet grensen til Krynki, hvor et spesielt møte finner sted, og jeg mottar rapporter fra tjenestemenn som jobber ved …

Se mer

Regjeringens talsmann sa til Polsat News at statsministeren vil besøke flere andre land denne uken.

Søndag startet Morawiecki en serie møter med europeiske stats- og regjeringssjefer om krisen på grensen til Hviterussland. Han hadde intervjuer den dagen Kaja Kallas, Estlands statsminister, Ingrida Szimonyte fra den litauiske regjeringen og Arturs Kriszjanis Karinsh, Latvias statsminister.

Siden begynnelsen av året har grensevakten registrert over 34 tusen. Forsøk på ulovlig krysse den polsk-hviterussiske grensen, inkludert over 6000 i november, nesten 17,3 tusen. i oktober nesten 7,7 tusen i september og over 3,5 tusen. i august.

Fra 2. september på grunn av migrasjonspresset i grensesonen til Hviterussland i 183 lokaliteter i Podlaskie og Lublin voivodskap det er unntakstilstand. Det ble innført i 30 dager i samsvar med dekretet fra president Andrzej Duda, utstedt på anmodning fra Ministerrådet. Seymen ble deretter enige om å forlenge unntakstilstanden i ytterligere 60 dager.

Situasjonen forverret seg for en uke siden i nærheten av grenseovergangen Kuźnica – Bruzgi en stor gruppe utlendinger samlet seg på hviterussisk side av grensen et voldelig forsøk på å krysse linjen. Gruppen flyttet etter hvert til selve grenseovergangen, hvor det var et raid på grensen sist tirsdag. Blant annet ble de polske tjenestene kastet mot steiner og tømmerstokker; noen offiserer ble skadet.

TVP INFO mobilapp for mobile enheter
TVP INFO mobilapp for mobile enheter

Kilde:

# Statsminister Mateusz Morawiecki


#Krise på grensen


# Visegrad gruppe

You may also like

Leave a Comment