Home » Vant likevel den episke kampen mot Djokovic

Vant likevel den episke kampen mot Djokovic

by Erlend Loe

De siste årene har det vært disse to som sammen med Roger Federer har rocket herretennisen. Spanjolen har rekord med 21 triumfer i Grand Slam-arrangementer, og Djokovic og den avdøde sveitseren har 20 hver.

Kvartfinalen så et sammenstøt som tennisfans hadde ventet på siden Paris-rangeringene ble trukket. Nadal og Djokovic møtte hverandre for 59. gang, gjeldende rekord er litt i favør av serberen – 30-29. På selveste French Open økte spanjolen ledelsen – han vant den åttende av ti kamper.

Kampens aller første kamp, ​​der Nadal Djokovic brøt, innvarslet et stort skue. Det varte i ti minutter og det andre poenget ble fullført etter en 22-skudds utveksling.

Likevel tok initiativet og vant kampen 6:2. I den andre ledet han allerede 3-0, men Djokovic våknet til slutt og utlignet.

Forløpet til det tredje settet var likt det første. Han startet likevel med et breakout igjen og vant senere Serba-kampen igjen. 2-1 i kampen var en god indikator da han aldri ville tapt for Djokovic hvis han hadde en slik fordel.

Verdens nummer én ville imidlertid ikke gi opp. Han startet det fjerde settet veldig bra. Da stillingen var 5:4 hadde han to settballer, men bommet på dem. Han knuste likevel motstanderen og førte til tie break.

Den bevingede spanjolen startet med 3-0 ledelse, etter hvert sto det 6-1. Han trengte fire matchpoeng for å fullføre kampen.

«Det var en tøff kamp. Novak er en av de beste spillerne i historien, det er bare én måte å vinne mot ham på – å spille min beste tennis fra første poeng til siste. For meg er det den viktigste turneringen i min karriere. det viktigste stedet. Å vinne her betyr alt,» sa han på banen.

Han har vunnet French Open 13 ganger. Totalt sett har han en rekord på 110 seire og tre tap i den franske hovedstaden. En statue av ham ble avduket på Roland Garros-området i fjor.

Fredag, på 36-årsdagen, møter han Alexander Zverev i semifinalen. Noen timer tidligere beseiret den tyske tennisspilleren, som var seedet på tredjeplass, den 19 år gamle spanjolen Carlos Alcaraz (nr. 6) 6: 4, 6: 4, 4: 6, 7: 6 (9: 7).

Zverev, en 25 år gammel olympisk mester fra Tokyo, har nådd semifinalen i French Open for andre år på rad. Han dukket en gang opp i det avgjørende møtet i Grand Slam-arrangementet – på US Open i fjor. Deretter tapte han mot østerrikske Dominik Thiem.

I dag spiller taper Hubert Hurkacz fra 16-delsfinalen, nordmannen Casper Ruud (nr. 8) med dansken Holger Rune og russeren Andrei Rublow (nr. 7) med kroaten Marin Cilic (nr. 20) om opprykk til semifinaler.

PAP / Adriana C.

You may also like

Leave a Comment