Home » Vasker lastebilen i en 45-timers pause. Norske tjenesters reaksjon kom som en ubehagelig overraskelse

Vasker lastebilen i en 45-timers pause. Norske tjenesters reaksjon kom som en ubehagelig overraskelse

by Catherine Monroe

Den 27 år gamle nordmannen fikk en bot på 24.000. norske kroner (PLN 10,7 tusen), som reduseres til PLN 20 tusen. Kroner hvis du godtar en bot (omtrent PLN 9000) for å vaske en lastebil i en 45-timers hvileperiode.

Ved sjekken innrømmet jeg at jeg kjørte bilen min til rampen ved terminalen hvor vi har tilgang til vann og strøm. Jeg la til at jeg er en lidenskapelig sjåfør og vanligvis gjør det når jeg har fri i helgene. Kontrolløren svarte at alt teknisk og vedlikeholdsarbeid på bilen, smøring og vask skal behandles som annet arbeid, sier Kåsa til TransportMagasinet.

Bilvask har alltid vært et tidsfordriv og hobby for den unge nordmannen, som han delte med noen av kollegene fra Notodden.

Det er en av grunnene til at jeg har slitt med denne jobben de siste åtte årene, sa Vegard.

En lignende situasjon skjedde i august i fjor da mannen laget et kjøretøy som skulle stilles ut på Transportmessen Gardermoen i en 45 timers pause. Han ble da beordret til å stå ved sjekkpunktet i Ørje i 45 timer fordi han hadde avbrutt den ukelange hviletiden ved å starte og vaske lastebilen. Forseelsen ble politianmeldt og Vegard klarte ikke å fortsette omvisningen på to dager til.

Ifølge norske myndigheter kan disse lovbruddene ilegges en bot på 24 000 PLN. norske kroner. Bilen ble flyttet uten førerkort i fartsskriveren og oppføring «annet arbeid». Beløpet kan reduseres til 20.000. Kroner om Vegard går med på å betale boten uten å fortsette saken. Dette er imidlertid lite sannsynlig, melder norsk transportportal tungt.no.

Øistein Kaasa, leder for selskapet som ansetter sjåføren, frykter denne typen servicepraksis vil gjøre det vanskeligere for transportører å ansette i bransjen.

Jeg synes det grenser til vanvittig at myndighetene plutselig kunne bestemme seg for å gjøre noe slikt. Vi vasker biler i helgene hele året og guttene kommer bort og bestiller pizza og behandler bilene som et sosialt samvær. Jeg tror ikke det har noe med jobb å gjøre. Slik praksis fra myndighetene gjør det umulig å ansette nye sjåfører – arbeidsgiveren til den bøtelagte nordmannen kommenterte tjenestenes handlinger.

You may also like

Leave a Comment