Home » Vectra risikerer straff. Det handler om å ta over konkurransen (oppdatering)

Vectra risikerer straff. Det handler om å ta over konkurransen (oppdatering)

by Gunnar Garfors

Vectra var igjen gjenstand for en UOKiK-prosedyre. Operatøren oppfylte ikke fullt ut ett av de to vilkårene som ble stilt av kontoret ved kjøp av en konkurrent, Multimedia Polska. For dette vil han bli straffet.

I januar 2020 ble operatøren Vectra fullførte kjøpet av en konkurrent, Multimedia Polska. Overtakelsen ble utløst tidligere alvorlige forbehold Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse, som etter å ha analysert markedet kom til den konklusjon at et slikt grep fra Vectra vil begrense konkurransen i 21 byer for betal-TV og i 29 byer for fastnett.

Utseende: UOKiK: Vectras overtakelse av kontroll over Multimedia Polska vil begrense konkurransen

I løpet av videre undersøkelser svekket UOKiK sin posisjon og fattet endelig vedtak gikk med på avtalen. Vectra kunne tatt over Multimedia Polska, men måtte oppfylle to betingelser spesifisert i vedtaket.

De berørte totalt 21 byer. Den første betingelsen var Nettverkssalg i åtte byer – Gorzów Wielkopolski, Kwidzyn, Łowicz, Olsztyn, Ostróda, Pogórze, Pruszcz Gdański og Stargard. I de resterende 13 byene, Vectra tillate kunder å bytte operatør uten å pådra seg noen kostnader. Disse var: Barcin, Inowrocław, Kruszwica, Lubicz Dolny, Łęczyca, Mogilno, Nakło nad Notecią, Piechcin, Słubice, Strzelno, Suwałki, Szubin og Świnoujście.

Den første betingelsen var imidlertid oppfylt bare i noen byer.

I følge den informasjon vi har tilgjengelig, har Vectra ennå ikke helt oppfylt det pålagte strukturelle kravet. Det solgte bare nettverket i tre byer. I motsetning til vedtaket var vilkåret ikke oppfylt for de resterende fem, noe som betyr at det er fare for å begrense konkurransen. Derfor satte jeg i gang et forelegg mot selskapet

– sier presidenten for UOKiK Tomasz Chróstny.

Vectra oppfyller vilkåret om bytte av operatør av abonnenter og også solgte nettet i Gorzów Wielkopolski og Pruszcz Gdański og Pogórze. Mens er ikke solgt ennå Nettverk i Kwidzyn, Łowicz, Ostróda, Olsztyn og Stargard.

Boten ilagt av UOKiK kan opptil 10 000 euro for hver dag med forsinkelse i fullbyrdelsen av en betinget avgjørelse. Presidenten i UOKiK kan også overstyre den betingede avgjørelsendersom gründerne ikke overholder de pålagte vilkårene.

Å OPPDATERE:

Vectra sendte oss din posisjon i dette tilfellet. Det hevder operatøren den dag i dag gjorde det store flertallet fra vilkårene pålagt av presidenten for kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse, og garnene som ennå ikke er solgt er kun ubetydelig prosentandel av eiendeler Multimedia Polen.

Vectra opplyser også at de har oppfylt forventningene til Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse når det gjelder å øke konkurranseevnen i lokale markeder begynte å migrere nettverkene til FTTH (GPON) standarden. Dette er ment å sikre at Vectra-nettverket åpnes for alle interesserte operatører og at kundene blir forsynt Valg mellom flere tjenesteleverandører.

Disse aktivitetene er et svar på det grunnleggende kravet om å utstede en betinget beslutning fra UOKiK, tilpasset gjeldende markedsforhold

Vetra forklarte.

Operatøren påpeker at i nesten 3 år i hele Vectra-nettverketogså i studieområdet, Play tilbyr allerede sine tjenester. Dette tar opp spørsmålet om at kundene kan bruke mer enn én leverandør.

Vi forblir tilgjengelige for kontoret. På grunn av selskapets konfidensialitet gir vi ikke ytterligere detaljert informasjon og kommenterer ikke mediespekulasjoner

– reservert Vectra.

Utseende: Vectra fullfører kjøpet av Multimedia Polska-nettverket

Utseende: De trakasserte dem med solceller, nå står de overfor en bot på 2 millioner PLN

Bildekreditt: Shutterstock

Tekstkilde: UOKiK

You may also like

Leave a Comment