Home » Ved denne grensen opprettholder Russland opptil fem ganger færre soldater. Et annet faktum er imidlertid bekymringsfullt – Wprost

Ved denne grensen opprettholder Russland opptil fem ganger færre soldater. Et annet faktum er imidlertid bekymringsfullt – Wprost

by Connie Nielsen

Den nesten 200 km lange norsk-russiske grensen, som strekker seg fra Polhavet til grensetrekanten mot Finland, er en av de best bevoktede i Europa.

Grensen mellom NATO og Russland

Det er verdt å minne om at Norge var et av landene som grunnla NATO i 1949. Hovedformålet med alliansen var å avverge et mulig angrep fra Sovjetunionen – som Russland er den juridiske etterfølgeren til – og dets satellitter mot Vesten.

Det har følgelig vært betydelige militære garnisoner på begge sider av den norsk-russiske grensen i flere tiår. Men som viseadmiral Niels Andreas Stensens, leder av den norske hemmelige tjenesten, varslet, har situasjonen på russisk side endret seg dramatisk.

Fra grensen mot Norge til Ukraina

Stensenes opplyste at Moskva har redusert sine styrker fem ganger på grensen til Norge. Som det er lett å gjette, ble de tilbakekalte soldatene sendt for å kjempe i Ukraina.

Ifølge norske etterretningsestimater dannet russerne tre taktiske bataljonsgrupper fra disse soldatene, på rundt 3000. Mennesker. Minst halvparten av dem døde på Dnepr. I tillegg mistet disse enhetene trolig rundt 100 stridsvogner og pansrede kjøretøy.

Russlands strategiske styrker er ikke redusert

Viseadmiral Stensnes advarer imidlertid om at Russlands såkalte strategiske styrker stasjonert på Kolahalvøya nær grensene til Norge og Finland er under press. Disse styrkene inkluderer ubåter som er i stand til å bære atomstridshoder.

Som om ikke det var nok, observerte nordmenn for første gang på tre tiår at skip stasjonert på halvøya med stridshoder om bord begynte å sette til sjøs for øvelser.


Les også:
Yevgeny Prigozhin sluttet å rekruttere fanger til Wagner-gruppen. Til slutt ga han de virkelige grunnene
Les også:
Uten dem vil ikke Ukraina vinne krigen. General Polko: Vesten må stoppe scholzowanie

You may also like

Leave a Comment