Home » Ved sending av gave fra Norge må det betales en tilleggsavgift på 89 euro Ingen tabu

Ved sending av gave fra Norge må det betales en tilleggsavgift på 89 euro Ingen tabu

by Thure Lindhardt

Heinrich har bodd og arbeidet i Norge i mer enn 15 år. Han ville glede kjæresten i Latvia, så han sendte en gave i posten – støvler kjøpt i Norge.

Da vennen til Heinrich fikk beskjeden fra Latvijas Pasts skyndte hun seg å få gaven, men ble svært overrasket over å finne ut at det måtte betales mer skatt. Kjæresten hans ble flau, og hun dro hjem uten gave.

Senere forsøkte de sammen med Heinrich å fylle ut nødvendige tollpapirer, men ble halvveis bak. Det ble ikke fullført før neste gang.

Heinrich er faktisk forvirret av et annet spørsmål. Der betalte han også alle skatter ved kjøp av støvler i Norge. Prisen på støvlene er rundt 190 euro. Ved tollbehandling i Latvia måtte du likevel betale importavgift på 36 euro og moms på 52 euro. Totalt er det allerede 88 euro eller nesten 40% av den totale prisen på støvler.

Heinrihs

En gave sendt fra Norge

Jeg sendte en pakke til vennen min i posten – vinterstøvler for kvinner. Jeg opplyste på fakturaen at det var en gave. Verdien deres er 2000 NOK eller 190 euro. En venninne fikk melding fra postkontoret om at hun måtte hente pakken, men her var du. Posten erklærer at toll skal betales. En person må gå til SRS Customs nettside, fylle ut et komplisert spørreskjema og deretter motta en faktura. Importavgift EUR 36,29. Jeg forstår det, men jeg må også betale 52,45 EUR mva. Totalt 88,74 EUR. Er det virkelig så høye skattesatser i Latvia? De utgjør nesten 50 % av verdien av sko. I tillegg til dette beløpet kom også postsjekken min, som jeg hadde betalt for levering av posten til utlandet. Jeg synes ikke det er alvorlig. Men det er en gave, hvordan kan en slik skatt kreves som gave?

State Revenue Service informerer om at importavgiftene er de samme i hele EU, og at merverdiavgift (moms) er forskjellig i hvert land.

Sanita Dzene

Underdirektør i SRS tollkontor

Importavgiftene er forskjellige for hvert produkt. Merverdiavgiften på alle varer er 21 %, uavhengig av varetype. Når det gjelder importavgiftene, er det veldig viktig hva de er for varer. Avgiftssatsen er knyttet til en bestemt produktkode. Det skal bemerkes at sko har en av de høyeste importtollsatsene. I så fall ville de vært 17 %. Siden fottøyet fortsatt var pålagt 21 % merverdiavgift, sier personen det beskattes nesten 40 %.

Avgiften måtte betales fordi varene ble importert fra et land som ikke er medlem av EU. Denne avgiften gjelder også for varer som sendes fra Storbritannia i fremtiden.

Varer opp til 45 euro er ikke avgiftspliktige, men beløpet oppgitt i Heinrichs tilfelle var fire ganger høyere.

Latvijas fortid tyder på at selskapet er klar til å fortolle på vegne av mottakeren, noe som vil koste tre euro og femti øre.

You may also like

Leave a Comment