Home » Ved siden av det tekniske universitetet i Kaunas er det en provoserende stand: En slik beslutning kalles fortvilelse

Ved siden av det tekniske universitetet i Kaunas er det en provoserende stand: En slik beslutning kalles fortvilelse

by Thure Lindhardt

En av de ansatte ved KTU, Dr. Ainius Lašas delte et bilde sendt av andre KTU-kolleger på sin Facebook-konto, som viser en stand bestilt av Vilnius Tech med en provoserende inskripsjon: «Vil du virkelig tilbringe fire år i Kaunas?» I tillegg delte kommentatorer et annet bilde med ordene «Er du virkelig der du trenger å være?»© KTU-ansatte

Delfi tok kontakt med Ainis Laas, forfatteren av innspillingen, som sa at alle sannsynligvis har rett til å annonsere etter eget skjønn.

«Denne saken får meg til å smile mens jeg sa på Facebook-kommentaren min: «Landsbyen min er bedre enn en annen landsby.» I dette tilfellet, la oss stille oss et annet spørsmål: er det verdt å studere i Litauen i fire år? Hva skal gjøres her i Litauen generelt? «.

Ifølge ham bestemmer alle selv hvordan de skal annonsere og samtalepartneren skaper ikke problemer.

«Men jeg reagerer hvis den eneste merverdien i dette tilfellet er byen, da er den så liten. Tilsynelatende, ikke bare skal du til livet, du skal studere først og vil lære noe. Det er tydelig at de samme følelsene spilles her, veldig gamle historier om at Kaunas er den midlertidige hovedstaden, dens ambisjoner om samme basketballkamp «Žalgiris» og «Lietuvos rytas» osv.

Denne konkurransen mellom Kaunas og Vilnius er konstant og har en veldig lang historie. (…) Reklame fyller sin funksjon, provoserer, man kan bare provosere tilbake og spørre om det er noen annen merverdi enn Vilnius VGTU (nå Vilnius Tech – Delfi)? Med et smil, selvfølgelig.»


Ved siden av det tekniske universitetet i Kaunas er det en provoserende stand: En slik beslutning kalles fortvilelse

© KTU-ansatte

Šarūnas Bulota, direktør for KTUs markeds- og kommunikasjonsavdeling, sa at det er gledelig at kolleger fra hovedstadens tekniske universitet ser en slik trussel at potensielle studenter velger å studere i Kaunas i stedet for Vilnius og er så desperate etter at dette påvirker tendenser.

«Vi verdsetter disse markedsføringskampanjene som en vurdering av det gode arbeidet som gjøres av KTU og andre universiteter i Kaunas, og det raskt utviklende Kaunas blir en stadig mer populær attraksjon for førsteårsstudenter.
Dette skremmer selvsagt VGTU, så svaret på spørsmålene fra kolleger på reklametavler er veldig enkelt og tydelig: «Ja».

Beklager den grammatiske feilen

Ilma Cikanaitė, leder for offentlig kommunikasjon ved Vilnius Gediminas teknologiske universitet (VILNIUS TECH), sa at det fornybare Vilnius Gediminas tekniske universitet (VILNIUS TECH) startet det akademiske året i fjor høst med et nytt VILNIUS TECH-merke.

«Det unike salgsargumentet til samfunnet vårt er motet til å skape, eksperimentere og oppdage løsninger. Vi lærer, jobber og utvikler oss for ikke bare å møte dagens krav, men også for å ha ferdigheter, kunnskap og kvaliteter til å svare på morgendagens spørsmål. Morgendagens utfordringer er like viktige for oss som i dag.

Vi startet en reklamekampanje for mottakelser og spurte retorisk ungdommene «Er du der du trenger å være?», «Vil du virkelig tilbringe fire år i Kaunas?», «Vil du virkelig ha fire år i Šiauliai. bruke? «? Future ”etc. Det er en leken og modig måte å tiltrekke seg oppmerksomheten til det unge publikummet, stimulere til ettertanke og invitere VILNIUS TECH til å studere. Annonsekampanjen benekter det ikke, spør hun,» sa hun.

I følge representanten er det ekstremt vanskelig å få et ungt publikum lagt merke til under karanteneforholdene, så de har jobbet med frilans-reklamefagfolk mens de leter etter svar på hvordan de kan nå disse ungdommene og sørge for at de vet om høyskolen vår og dens muligheter. «Vi la merke til det da. Vi samarbeider tett med andre universiteter, både innen forskning og forbedring av studieprosesser. Denne reklamekampanjen er ikke rettet mot noen.

Vi inviterer deg til å studere VILNIUS TECH fra hele Litauen, derfor annonseres universitetet vårt i mange litauiske byer. Derfor inviterer vi en ung person til å velge VILNIUS TECH som velger sin fremtidige vei.»

I følge I. Cilkanaitė valgte hun i samråd med fagfolk utendørs reklameplasser for å annonsere der det er størst tilstrømning av unge mennesker, det vil si i sentrum eller i byens travle gater.

«I tilfellet Kaunas ligger Kaunas teknologiske universitet (KTU), i likhet med Vytautas Magnus University (VMU), i sentrum, så det er ikke overraskende at det ene eller det andre universitetet blir annonsert.

Annonsering ved andre utdanningsinstitusjoner er ikke nytt, det er allerede vanlig praksis. Det er for tiden en annonse fra Mykolas Riomeris University (MRU) ved Vilnius University (VU), for noen år siden var det KTU-annonsestander ved VILNIUS TECH, VU og andre forskningsinstitusjoner. Eksempler på reklame HER. Vi beklager at det var en grammatisk feil i en av standene. Vi fikser det så fort som mulig.»

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment