Home » Verdenscup i alpint. Maryna Gąsienica-Daniel nummer ti i storslalåm til tross for helseproblemer!

by Gunnar Garfors

Maryna Gąsienica-Daniel endte på 10. plass i storslalåm i alpint verdensmesterskap i Courchevel/Meribel. Vinneren ble amerikanske Mikaela Shiffrin.

Gąsienica-Daniel startet med nummer 8 – best mulig fra den andre gruppen. Den polske storslalåmspesialisten presterte spesielt godt i øvre og midtre seksjoner av Roc de Fer-banen i Meribel, men tapte mer enn et halvt sekund til amerikaneren Mikaela Shiffrin, som ledet på den tiden, i den nedre seksjonen. Hun avsluttet til slutt det første heatet på 8. plass, mindre enn et sekund bak den første Shiffrin. Den 28 år gamle polakken tapte 0,68s på pallen. Så den ettertraktede medaljen var innen rekkevidde, til tross for at hun innrømmet at hun følte seg svak (hun kjempet nylig mot en mageinfluensa).

Våre andre representanter Magdalena Łuczak og Zuzanna Czapska endte utenfor topp 30 og kvalifiserte seg ikke til det avgjørende heatet.

En av medaljekandidatene – Super G verdensmester – Martha Basin gjorde en alvorlig feil i den øvre delen av banen, tapte nesten 1,5 sekunder til Shiffrin og lå utenfor topp ti ved halvveis i konkurransen.

1. Mikaela Shiffrin (USA) 1:02,54
2. Tessa Worley (Frankrike) 1:02,66
3. Federica Brignone (Italia) 1:02,85
4. Lara Gut-Behrami (Sveits) 1:03/18
5. Ragnhild Mowinckel (Norge) 1:03,25
6. Mina Fürst Holtmann (Norge) 1:03:36
7. Sara Hector (Sverige) 1:03,50
8. Maryna Caterpillar-Daniel 1:03,53
9. Petra Vlhova (Slovakia) 1:03:54
10. Coralie Frasse Sombet (Frankrike) 1:03,78

I det andre løpet startet de tretti beste førerne etter første del av konkurransen. Alpinene startet i omvendt rekkefølge til sine steder. Roc de Fer-banen ble bygget med flere svinger sammenlignet med første del av storslalåmen.

Caterpillar-Daniel startet 23. Hun startet veldig aggressivt men lettet etter hvert som distansen gikk og krysset til slutt målstreken på 5. plass, problemet er at det fortsatt var 7 konkurrenter igjen… Til slutt fullførte polakken konkurransen på plass 10.

Shiffrin var best, Brignone ble nummer to og Mowinckel ble nummer tre. Tessa Worley fra Frankrike, nummer to etter heat én, fullførte ikke i siste heat. Marta Bassino forbedret seg med åtte plasser.

1. Mikaela Shiffrin (USA) 2:07/13
2. Federica Brignone (Italia) 2:07.25
3. Ragnhild Mowinckel (Norge) 2:07.35
4. Lara Gut-Behrami (Sveits) 2:07.44
5. Marta Bassino (Italia) 2:07,93
6. Mina Furst Holtmann (Norge) 2:08/05
7. Petra Vlhova (Slovakia) 2:08/06
8. Thea Louise Stjernesund (Norge) 2:08.39
9. Coralie Frasse Sombet (Frankrike) 2:08.45
10 Maryna Caterpillar-Daniel 2:08,52

For Shiffrin var det den syvende gullmedaljen i karrieren i verdensmesterskap, men den første i storslalåm.

For to år siden vant sveitsiske Lara Gut-Behrami i Cortina d’Ampezzo. Larven Daniel var den sjette.

Storslalåmen var den siste konkurransen med Gąsienica-Daniels deltagelse i årets verdensmesterskap.

• 11. plass i Alpint Kombinert
  • fullførte ikke Super-G
  • 9. plass i lagparallell storslalåm
  • 5. plass i parallell storslalåm
  • 10. plass i storslalåm

Det var det sjette verdensmesterskapet i Gąsienica-Daniels karriere. Den første fant sted i Schladming i 2013.

Bare én polak har noen gang vunnet medaljer i alpin-VM, og det var Andrzej Bachleda-Curuś fra Zakopane, som vant bronse i Val Gardena i 1970 og sølv fire år senere i Sankt Moritz. I begge tilfeller i kombinasjon.