Home » Verdensdagsbrev av 31. mars 2022: Krig i Ukraina, D36: I følge Pentagon var Vladimir Putin dårlig orientert, kampene fortsetter øst i landet

Verdensdagsbrev av 31. mars 2022: Krig i Ukraina, D36: I følge Pentagon var Vladimir Putin dårlig orientert, kampene fortsetter øst i landet

by Gunnar Garfors
Krig i Ukraina, D36: Vladimir Putin dårlig råd Ifølge Pentagon fortsetter kampene øst i landet

Russlands president Vladimir Putin er feilinformert om forløpet av krigen i Ukraina. og hans forhold til hans egne medarbeidere har blitt dårligere, hevder Det hvite hus, basert på deklassifiserte amerikanske etterretningsbyråene.

Volodymyr Zelenskyy tilbakekalte Ukrainas ambassadører til Marokko og Georgia, å bedømme at de ikke er «effektive» nok til å skaffe våpen eller sanksjoner mot Russland i disse to landene.

NATO forventer «ytterligere offensiver»

Russiske styrker ville «ikke trekke seg tilbake, men reposisjonere seg» i Ukraina, og NATO forventer «ytterligere offensiver» fra Moskva, sier alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg.

Norges statsminister har snakket med Vladimir Putin for å oppfordre til slutt på fiendtlighetene.

London sanksjonerer russisk «propaganda og statlige medier».

Londons mål inkluderer TV Novosti, en offentlig struktur som kontrollerer RT-kanalen, som er forbudt i EU og Storbritannia; Rossia Segodnia, offentlig organ som kontrollerer nyhetsbyrået Sputnik, Alexander Jarov, leder for Gazprom-Media; og Sergei Briliov, en kjent offentlig TV-journalist som intervjuet Vladimir Putin.

Siden begynnelsen av krigen i Ukraina har 2,3 millioner ukrainske flyktninger ankommet Polen.

Den polske regjeringen ber andre medlemsland om hjelp med overnatting, mat og medisinske utgifter knyttet til å huse sivile.

Et nytt forsøk på å evakuere de mange sivile som er strandet i den beleirede ukrainske byen Mariupol er planlagt til denne torsdagenDen internasjonale Røde Kors-komiteen sa at den var klar til å lede denne «viktige» operasjonen forutsatt at garantiene ble oppfylt.

OPEC+ oljeproduserende land møtes torsdag 31. aprilbør opprettholde sin strategi om å åpne sine svarte gullsluser svært foreløpig, til tross for vestlig press for å få slutt på prisvolatilitet midt i krigen i Ukraina.

Putin vil «palestinisere» Ukraina og alliere seg med Beijing for en «ny verdensorden».

Washington og London sa med rette at de ikke stoler på Vladimir Putin og forventer militære deeskaleringstiltak etter avtalen. USAs president Joe Biden gikk til og med så langt som å si at løsningen på problemene i Ukraina, men også for hele menneskeheten, ligger i forsvinningen av Kremls herre. Gitt tolet denne utgangen provoserte i Moskva, måtte Det hvite hus kvalifisere seg for at det ikke skulle gjøre Putin mer irritert. Men på bakken, i Ukraina, tyder alt på at den russiske presidenten metodisk forfølger en agenda som til slutt vil føre til «palestinisering» av Ukraina…
Hva skjer i Tunisia?
Vi forklarer vårt Youtube-kanal . Abonner på!


You may also like

Leave a Comment