Home » Verdensmesterskap i heat: Skistad og Klaebo vant spurten i Tallinn

Verdensmesterskap i heat: Skistad og Klaebo vant spurten i Tallinn

by Erlend Loe

Johannes Hoesflot Klaebo fra Norge.

Maciej Staręga tok 19. plass i friteknikksprinten i langrenns-VM i Tallinn. Vinneren ble nordmannen Johannes Hoesflot Klaebo, som er garantert en krystallkule. Hans landsmann Kristine Stavaas Skistad vant kvinneløpet. Monika Skinder ble eliminert i kvalifiseringsrundene. Konkurransen fant sted i en spektakulær setting med kunstig lys.

Klaebo, som det var hans 18. seier for sesongen, hadde ingen problemer med å vinne finalen. Franske Lucas Chavanat (best i kvalifiseringsrunder) tapte 2,62 sekunder til ham, og tredje norske Even Northug, bror til den kjente Peter – 3,70 sekunder.

Se også: Offisiell! Kun én kandidat til president for den polske olympiske komité

Staraga – den eneste polakken ved starten – avanserte fra eliminering for 28. gang. I kvartfinalen bommet han så vidt på å komme seg videre til neste runde. 33-åringen kjempet tappert til nesten slutten, og ble til slutt nummer fire i løpet. Sammenlagt ble han rangert som 19.

Leder for verdenscuptabellen med kun to individuelle konkurranser før sesongslutt er Klaebo – 2482 poeng, og toer er en annen norsk Paal Golberg – 2061.

Staraga er 43. (330 poeng), Dominik Bury 45. (327 poeng) og Kamil Bury 98. (129 poeng).

I kvinnekvalifiseringen tok Monika Skinder 42. plass i Tallinn.

I finalen var Norges Skistad best, like foran svenske Jonna Sundling – med 0,13 s. Tredje ble sveitsiske Nadine Faehndrich – 2,33 bak vinneren.

Norges Tiril Udnes Weng – 1888 poeng – var leder i totalrangeringen av verdenscupen, også for to individuelle konkurranser før sesongslutt. Den andre er amerikanske Jessica Diggins – 1778.

Skinder rangerer på toppen av de polske kvinnene med 103 poeng og 83. plass. Izabela Marcisz er to plasser lavere – 102 poeng. Sesongavslutning – denne helgen i Lahti, Finland.