Home » Vestlendinger fordømmer Wagners «bruk av leiesoldater» og Russlands engasjement

Vestlendinger fordømmer Wagners «bruk av leiesoldater» og Russlands engasjement

by Gunnar Garfors

De russiske leiesoldatene til dette svovelholdige paramilitære selskapet blir alvorlig fordømt, mens Paris forsikret dem om at de var «inkompatible» med forsyningene til de franske soldatene som er utplassert i Mali.

De russiske leiesoldatene til det svovelholdige paramilitære selskapet Wagner begynte sin utplassering i Mali, med hjelp fra Moskva, fordømt torsdag 23.

Pressemeldingen truer ikke Bamako med tilbaketrekking av utenlandske tropper, mens Paris så langt har gitt forsikringer om at tilstedeværelsen av Wagners paramilitære på malisk territorium «uforenlig» med vedlikehold av franske soldater stasjonert i Mali.

«Vi (…) fordømmer på det sterkeste bruken av leiesoldater på malisk territorium», understreker og fordømmer med én stemme disse landene, inkludert Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Canada «Deltakelsen fra regjeringen i den russiske føderasjonen i den materielle støtten til arbeidet til Wagner-gruppen i Mali».

«Gjentatte luftvridninger»

Ifølge en fransk regjeringskilde «I dag kan vi se på bakken gjentatte flybevegelser med militære transportfly fra den russiske hæren, installasjoner på Bamako flyplass som tillater mottak av et betydelig antall leiesoldater, hyppige besøk av ledere fra Wagner til Bamako og aktivitetene til russiske geologer vi kjenner» for deres nærhet til Wagner «.

«Vi oppfordrer Russland til å opptre ansvarlig og konstruktivt i regionen», insisterer på at pressemeldingen også ble signert av Belgia, Danmark, Estland, Italia, Litauen, Norge, Nederland, Portugal, Tsjekkia, Romania og Sverige, som sammen med Paris er involvert i den nye europeiske spesialstyrkegruppen. Takuba maliske soldater i kamp.

Nedbemanning i Frankrike

«Denne operasjonen kan bare forverre forverringen av sikkerhetssituasjonen i Vest-Afrika, føre til en forverring av menneskerettighetssituasjonen i Mali, true freds- og forsoningsavtalen i Mali som følge av «Algier»-prosessen og innsatsen til det internasjonale samfunnet å sikre beskyttelsen av sivilbefolkningen og å støtte de maliske væpnede styrkene., klager de i en melding til den maliske juntaen ved makten, som de kaller for å organisere «Valg så snart som mulig».

Til tross for fortsatt bruk av russiske leiesoldater, som inntil da representerte en rød linje for Paris, «Vi bekrefter på nytt vår vilje til å fortsette våre handlinger for å beskytte sivilbefolkningen, støtte kampen mot terrorisme i Sahel og bidra til å skape langsiktig stabilitet.»sier de 15 landene.

De franske presidentene Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Poutin snakket tirsdag om forslagene som er fremmet av Moskva for å forme forholdet mellom Russland og Vesten i Europa, men også for å diskutere Mali.

Etter nesten ni år med tilstedeværelse i Sahel, begynte Frankrike å reorganisere sitt militærsystem i juni, og forlot sine tre nordligste baser i Mali (Tessalit, Kidal og Timbuktu) for Gao og Ménaka på grensen til Niger og Burkina Faso for å konsentrere seg. Denne planen sørger for en reduksjon i den franske arbeidsstyrken i Sahel-sonen fra 5 000 til 2 500 / 3 000 innen 2023.

You may also like

Leave a Comment