Home » Vi anbefaler Handbook for Bargain Hunters • www.rybnik.com.pl

Vi anbefaler Handbook for Bargain Hunters • www.rybnik.com.pl

by Thure Lindhardt

UOKiK mottar hvert år klager fra forbrukere som har gått i annonsefella – de dreier seg blant annet om sjonglering av priser, altså å få kampanjen til å fremstå attraktiv – ved å øke prisen noen dager tidligere. Slike aktiviteter kan utgjøre urettferdig markedspraksis, og kontoret råder allerede forbrukere til å utvise forsiktighet og oppmuntre gründere til å være ærlige og ærlige overfor kundene sine.

– Den viktigste forbrukerretten er retten til pålitelig informasjon. Ved «store tilbud» skal det bemerkes at uansett om vi kjøper varer til spesialtilbud eller til ordinær pris, gjelder de samme forbrukerrettighetene. Retten til å sende inn en klage er den grunnleggende rettigheten til enhver forbruker – inkludert salgskjøpere – forklarer Tomasz Chróstny, president for kontoret.

Håndbok for kuppjegere

– Elektroniske enheter, inkludert TV-er, er blant de mest populære produktene under Black Friday-salg.

Vi vil minne om at det neste året vil bakkebaserte TV-mottakere bruke den nye signaloverføringsstandarden DVB-T2 / HEVC. De fleste TV-apparatene som er produsert de siste årene er doble systemer, dvs. utstyrt med mulighet for å motta dagens DVB-T-system samt den nye DVB-T2. Ved kjøp av ny TV bør vi imidlertid sjekke om mottakeren har funksjonene tilpasset den introduserte standarden – tilføyer Tomasz Chróstny, president for Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse.

Ja sir. Hvis det er en defekt på produktet, vennligst kontakt selger innen 2 år fra utstedelsesdato. Unntaket er dersom varene har fått rabatt på grunn av en mangel og du har blitt informert om det.

Du kan be om reparasjon, utskifting av varene eller prisavslag. Entreprenøren må undersøke en slik klage innen 14 dager – dersom han ikke overholder fristen, forutsettes det at han har erkjent det. Ved en vesentlig mangel (f.eks. skadet polstring av elegante sko), kan du be om at kontrakten trekkes tilbake. For å klage bør du ha kjøpsbevis – det kan blant annet være kvittering, mva-faktura, kortutskrift.

Muligheten for refusjon avhenger av selgers goodwill og han fastsetter vilkårene. Det er verdt å spørre om det før du kjøper.

Du har rett til å kjøpe varer til en rimeligere pris for deg.

Foretrekker du å kjøpe på nett?

Fristen gjelder for alle EU-land innen 30 dager etter bestillingsdato. Hvis den er lengre, kan du trekke deg fra kontrakten.

Du har 14 dager på deg til å gjøre dette, men varene skal ikke vise tegn til bruk. Unntak fra dette er for eksempel spesiallagde produkter (graverte smykker, gardiner på størrelse med et vindu), uforseglede tallerkener eller spill. Vær oppmerksom på at du er ansvarlig for kostnadene ved å returnere produktet til selgeren.

Betaling med kredittkort er den sikreste betalingsmåten. I en situasjon der selgeren mislykkes (f.eks. unnlater å levere varene innen 30 dager), kan du kontakte banken for å starte tilbakeføringsprosessen. For å gjøre dette må han klage til ham. Dokumentene sendes deretter til det aktuelle avregningskontoret, som kontakter selger i denne forbindelse. Hele prosessen foregår uten din aktive deltakelse. Hvis forespørselen din er gyldig, vil du motta tilbakebetaling av de tapte pengene til kontoen din.

Hvis du er bekymret for forhåndsbetaling for bestillingen din, velg etterkrav. Det er en slags budtjeneste som mottakeren først betaler for etter å ha mottatt den. Dette er en god løsning hvis du skal bestille verdifulle produkter eller prøve en ny nettbutikk.

Du kan få gratis forbrukerhjelp hver dag på følgende steder:

  • Forbrukertelefon: for enkle saker uten dokumentanalyse, telefonnummer: 801 440 220 og 22 290 89 16.

  • E-rådgivningssenter for forbrukere – tips@dlakonsumentow.pl.

  • Forbrukerrepresentanter i din by eller distrikt – www.uokik.gov.pl/pomoc.

  • Provinsielt arbeidstilsyn – www.uokik.gov.pl/wiih.

  • European Consumer Center: i grenseoverskridende saker som involverer selgere fra EU, Storbritannia, Norge og Island. Nettsted: https://konsument.gov.pl/

Mer informasjon på www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl.

Hjelp til forbrukere:

Telefonnummer. 801 440 220 eller 22 290 89 16 – Forbrukertelefon
E-post: porady@dlakonsumentow.pl
Forbrukerombud – i din by eller bydel
Handelsinspeksjon i Katowice

Originalt materiale: https://www.slaskibiznes.pl/wiadomosci,black-friday-polecamy-vademecum-lowcow-okazji,wia5-1-5675.html

You may also like

Leave a Comment