Home » Vi avslører kortene. Den historiske okkupasjonen av Skolimowska-monumentet

Vi avslører kortene. Den historiske okkupasjonen av Skolimowska-monumentet

by Erlend Loe


Pressemateriell / partnermateriell

BORTE


I år vil du forlate Silesian Stadium lei av følelser. Alt tyder på at en historisk utgave av Kamila Skolimowskas Silesia Memorial venter på oss – kunngjør Piotr Małachowski, sportsdirektør for den polske stasjonen i Diamond League.

Nesten alt er klart til 16. juli. Arrangørene oppdager startlistene, Yulimar Rojas fant dem i siste liten. Billetter er fortsatt i salg.

Når Armand Duplantis og Jakob Ingebrigtsen starter sesongplanleggingen med samtaler med Kamila Skolimowskas Silesia Memorial, er det et tegn på at arrangementet til minne om den avdøde hammerkasteren allerede er på organisasjonsolympiaden. Møtet, som vil finne sted 16. juli på Schlesisches Stadion, har blitt en integrert del av Diamond League og fansen vil dra mest nytte av denne fordelen. Søndag vil det viktigste idrettskomplekset i Polen være vertskap for olympiske mestere, verdensmesterskapsmedaljevinnere og opptil fem verdensrekordholdere. Sistnevnte gruppe har nettopp blitt utvidet til å inkludere den berømte trippelhopperen Yulimar Rojas, som ble med i minnerollen i siste liten.

«Vi brøt vårt eget tak i fjor. Nå ønsker vi å gjøre alt på nytt – kunngjør Marek Plawgo, direktør for konkurransekommunikasjon. Hvis du ikke har billett til den 14. utgaven av «Kama»-minnesmerket, bør du seriøst tenke på det. Muligheten til å se så mange friidrettslegender på en gang, understreker Piotr Małachowski, kommer nesten utelukkende ved OL eller verdensmesterskap.
Totalt 19 konkurranser sto på programmet. Med mindre enn en uke igjen til møtet, avduker arrangørene kortene.

KJØRER:

16. juli går begge 100-meterkonkurransene på «Kama». På herresiden vil to medaljevinnere fra det siste verdensmesterskapet i 2022 – Fred Kerley og Marvin Bracy – bli satt på prøve av slike som Noah Lyles og Christian Coleman. Hos kvinnene møter Ewa Swoboda den egenrådige og karismatiske Sha’Carri Richardson, femdobbelt OL-medaljevinner Shericka Jackson (10.65s forrige helg!) og Marie-Josee Ta-Lou.

400 m for kvinner, der Natalia Kaczmarek møter verdensmester Marileida Paulino, bør være like sterke. Den dominikanske republikk er ubeseiret i år og hadde sitt beste resultat på verdensrankingen for friidrett frem til forrige helg. Hun er favoritten til det kommende verdenscupen. Bortsett fra at dette kan sies om mange gjester i Diamond League i Schlesien. Hvem vet hvor mye 400 meter verdensrekordholder Wayde van Niekerk har råd til? Eksperter lurer også på hvor mye den nominelle hekkeløperen Alison dos Santos kan akselerere over en flat distanse. Siden han kan mye i hekk, har han allerede vist flere ganger, for eksempel i Tokyo.

Ingebrigtsen, som nylig slo europarekorden på 1500m i Diamond League i Oslo, løper for siste gang før VM i Budapest. Motstanderen hans blir spanjolen Mohamed Katir er eieren av det andre resultatet over denne distansen i det gamle kontinentets historie. Det er to løp på programmet for mellomdistanseløpene på «Kama». På 800 meter vil Sofia Ennaoui, som starter sesongen denne dagen, være sammen med andre, inkludert Mary Moraa – verdens nummer én, som nylig sjokkerte publikum i Lausanne med formen sin. På 1500m skal vi se Diribe Welteji kjempe med Birke Haylom. Sistnevnte, fortsatt junior, slo U20-verdensrekorden over mila i Oslo.

– Vi er heldige som kan stole på våre samarbeidspartnere: voivodskapet Schlesien, departementet for sport og turisme og Statens fond for rehabilitering av funksjonshemmede. Det er mye takket være dem at en slik organisatorisk dynamikk er mulig. For når Gudaf Tsegay og Beatrice Chebet, verdensmesteren og toeren fra Eugene, møtes her på kvinnenes 3000 m, synes vi det er fart. Vi hører beskjedent fra lederne at alt vil være mulig i deres kamp, ​​tror Małachowski. Men det er ikke alt på tredemøllen, for et av hovedpunktene i programmet Silesia Memorial Kamila Skolimowska vil også være hekk. Kvinneblokkene får selskap av Pia Skrzyszowska, Tobi Amusan, Kendra Harrison og Jasmine Camacho Quinn. Amusan feide verdensrekorden fra Harrison i fjor og Camacho-Quinn er Tokyos mesterskapsleder og olympiske gullmedaljevinner i år. Men hva er vel så viktig: Pia – europamesteren og U23-kontinentalrekordholderen – går fra løp til løp. Og han vil på ingen måte ha en sjanse i denne kampen. Resultatet av herrekonkurransen forblir et mysterium. Hvis været er bra, kan Grant Holloway og sensasjonelt diskvalifisert Allen for en tjuvstart i Eugene Devon bli fristet til å utfordre verdensrekorden igjen. Holloway er bare et hundredels sekund unna dette resultatet. Allen – 0,04 s. Begge i Schlesien er motivert til å kjempe av Eugenes viseverdensmester – Trey Cunningham.
– Det finnes sannsynligvis ingen bedre motivator enn en verdensrekordholder som feier bort det du ville under nesen din – slik annonserer Plawgo mennenes 3000m brattkjøring. Stjernen i denne perioden er Soufianne El Bakkali, som er vanvittig interessert i å starte en korrespondansekamp med Lamecha Girma. På monumentet vårt skal resultatet av m tegnes. egenrådig og fortsatt å lære den store sporten Getnet Wale.

HOPPE:

Løping er selvfølgelig bare en del av et godt sportslig opptog. Representantene for de tekniske konkurransene vil ta seg av resten av følelsene. Eller rettere sagt deres konger, for dette er den eneste måten å kunngjøre prestasjonen til de to olympiske mesterne i høydehopp. Etter å ha skrevet historien om fair play i Japan, fortsetter Mutaz Essa Barshim og Gianmarco Tamberi reisen sammen, og starten i Schlesia er en av de viktigste milepælene i år for begge. Fordelen til Tamberi vil være hans kunnskap om anlegget – i slutten av juni var han her i lag-EM med det italienske laget. Italia vant gull på den tiden, også takket være hans gode holdning. En av rivalene blir nå vår Norbert Kobielski igjen. Men til tross for den spektakulære påmeldingslisten i hoppkonkurransen for kvinner, kan det hende noe større er i ferd med å skje. «Kami» vil inneholde blant andre: Jaroslaw Mahuczych, Nicola Olyslagers og Eleanor Patterson. I Eugene beseiret han uventet ukraineren, så vel som Mahuchi, og denne gangen har hun noen å ta seg av. Nylig i Lausanne beviste Olyslagerne at de ønsker å kjempe om gull i Budapest ved å hoppe opp til 2,02m – deres nye personlige rekord og forøvrig det beste resultatet i år i verden.

Armand Duplantis sin opptreden i stavspranget er en annonse i seg selv. – Jeg føler meg veldig komfortabel på Schlesisches Stadion, og Polen er et spesielt sted for meg. Jeg vil gjerne slå verdensrekorden med deg igjen. Mye avhenger imidlertid av været, meldte svensken nylig forsiktig. – Uansett hvor han ikke dukker opp, forventer alle – inkludert ham selv – rekord. Vi vil gjerne betale ham en bonus hvis han lykkes nå – bekrefter Małachowski. I tillegg til Piotr Lisek har rivalen til svensken m.in. KC Lightfoot – en amerikaner som løp 6,07 meter for noen uker siden. Ingen har hoppet så høyt siden kong Mondos tid.

Nummer én i trippelhoppet blir Yulimar Rojas, som en plass på startlisten forble tom til slutten. Venezuelaneren har fullstendig dominert denne konkurransen de siste årene, og verdensrekorden hennes – 15,74 meter fra i fjor – er et nivå som kanskje ikke er utlignet av noen på flere tiår. Stjernen i Śląskie vil være en naturlig favoritt til å vinne, men oppgjøret mellom Shanieka Ricketts og Maryna Bech Romanczuk bør også elektrifisere publikum. Desto mer siden ukraineren led her i den nylig spilte DME. Selv om hun var favoritten, ødela hun alle forsøk i lengdehopp og frarøvet laget hennes en stor poengsum. Nå dør hun etter å slette det dårlige inntrykket.

LITTS:

– Selv om hammerkastere ikke får delta i Diamond League, anser vi denne konkurransen som en fullverdig del av eliten. Kamila Skolimowska ser ned på oss ville like det veldig godt. Og selv om femten verdensrekorder ble slått 16. juli i Schlesien, var, er og blir hammerkastet den viktigste delen av arrangementet vårt – kunngjør Małachowski.

Derfor vil Paweł Fajdek, Wojciech Nowicki og Malwina Kopron ha de best mulige rivalene. Den olympiske bronsevinneren i Tokyo skal bevise seg mot Brooke Andersen – historiens tredje kaster som kaster hammeren på 80 meter. De polske gigantene skal på sin side møte opp mot rivaler som helt sikkert også vil være deres konkurrenter i en måneds verdenscupfinale. En av dem blir norske Eivind Henriksen, som skilte dem på IO 2021-pallen. Det er viktig at det blir Fajdeks 13. start ved «Kama»-minnesmerket. Han har vunnet totalt åtte ganger og i dag understreker han at dette er hans viktigste prestasjon i sommer, bortsett fra verdensmesterskapet.

Nowicki og Fajdek ser etter toppformen. Ryan Crouser, som slo sin egen verdensrekord i kulestøt (23,54m) tidligere i vår, har den allerede. Hvis Joe Kovacs og Tom Walsh, som er invitert til Schlesien, allerede har startet den siste fasen av forberedelsene til verdenscupen, er det mulig at Michał Haratyk trenger bedre dytt enn den polske rekorden for å bryte inn i TOP3 i søndagens konkurranse.

«Og det er det vi håper på.» Ingenting minner mer om Kamila enn rekordene som ble slått i konkurransen som bærer navnet hennes – Plavgo gnir hendene sammen.

Billetter til Diamond League på Schlesisches Stadion kan fortsatt kjøpes via plattformen eBilet.pl. Nyheter om arrangementet kan følges på møtets sosiale medier – på Facebook, Instagram, Twitter og TikTok. Konkurransen starter 16. juli kl 14.00. Diamanthoveddelen av arrangementet begynner klokken 16.00.

You may also like

Leave a Comment