Home » Vi begynte å bruke gassforsyningene som ble samlet for vinteren

Vi begynte å bruke gassforsyningene som ble samlet for vinteren

by Gunnar Garfors

Det er avgjørende for oss at våre vestlige naboer har solgt oss deler av gassen som leveres via Nord Stream. Levering av gass fra Tyskland via den såkalte omvendte strømmen på Yamal-gassrørledningen har vært en av de viktigste forsyningskildene for dette drivstoffet til Polen i flere måneder. Siden begynnelsen av krigen i Ukraina har vi vært avskåret fra forsyninger som tidligere strømmet gjennom Yamal-rørledningen fra Russland.

«Reverserte gassforsyninger på Yamal-gassrørledningen ble praktisk talt stoppet og begrenset av Lasów. Systemet er balansert fra hulelagring,» skriver Dr. Tomasz Włodek fra AGH University of Science and Technology på Twitter. Cavern-lagringsanlegg er underjordiske lagringsanlegg for naturgass.

I tillegg til liten innenlandsk produksjon har vi to hovedkilder for gassforsyninger fra utlandet: gassterminalen i Świnoujście og returstrømmen fra Tyskland fra Nord Stream I-gassrørledningen, som har vært stengt i tre dager om vinteren i lagring.

«Dette bekreftes av daglige PGNiG-data. De polske leirene var 100 % fulle og fyllingen har akkurat begynt å avta», skriver Rafał Mundry på Twitter.

Les også: «Det er kanskje ingen gass om vinteren, det er den største krisen i historien»

Et alternativ til den på ubestemt tid stengte Nord Stream I og Yamal, som har vært stengt siden mars, kan være Baltic Pipe, som forbinder norsk sokkel med Polen gjennom Danmark og Østersjøen. I følge PGNiG-kunngjøringer skal den være operativ i oktober i år.

You may also like

Leave a Comment